Херсон °C

Дитяча бібліотека зустрічала юних читачів особливими експозиціями

Новости » Общество
0

Дитяча бібліотека  зустрічала юних читачів особливими експозиціямиНапередодні Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки проводить цикл заходів для своїх юних користувачів та для учнів херсонських шкіл, повідомляє Херсонська обласна рада.

Виставка-панорама «Історії про Перемогу. 1939-1945» і година пам’яті «Сторінками великої Перемоги» знайомлять юних читачів із історичними документами та художніми творами про звитягу прадідів-фронтовиків, відеопрограма «Благословенна та держава, що має відданих синів» – із кінохронікою визволення України і Херсонщини зокрема від окупації.

7 травня в бібліотеці відкрилась експозиція із колекції Володимира Торопова «Спить солдат під скромним обеліском…». Цей міні-музей, в якому представлені речі часів Другої світової – каски воїнів та бойові нагороди армій антигітлерівської коаліції, бінокль, фляги, шлеми, фотоапарат, гільза-лампа, командирський годинник тощо – має свою особливість: адже його «відвідувачі» мають можливість не тільки почути від колекціонера захоплюючу оповідку про кожен з експонатів, а ще й потримати їх у руках, приміряти на себе.

Учасники заходу також почули історії написання книг, пісень воєнного періоду та про війну, переглянули хореографічну композицію «Журавлі».

Першими з експозицією ознайомились учні шкіл №2 і №14 Херсонської міської ради. 8 травня робота інтерактивного музею патріотизму продовжиться і з його експозицією та літературно-мистецькою програмою, підготовленою відділом естетичного виховання бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, знайомитимуться ще кілька груп херсонських школярів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: