Херсон °C

Депутат облради ініціює створення програми по боротьбі з амброзією

Новости » Общество
0

Із кожним роком чутливих до сезонних алергенів людей стає все більше. Одним із найсерйозніших подразників є амброзія полинолистна. Квітковий пилок в період цвітіння амброзії, який припадає на середину серпня і триває аж до жовтня місяця, має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини. Кожна квітка викидає в атмосферу мільярди частинок пилку, які можуть розноситися вітром на відстань до 500 км. Про це інформує прес-служба Херсонської облради.

Від даного виду алергії, за даними ВООЗ, по всьому світу страждає більше 70 млн чоловік, в Україні – 25% населення. Найбільше страждають херсонці, оскільки таврійський степ та посушливий клімат стали ідеальною платформою для швидкого розмноження і розповсюдження амброзії.

Гостру проблему для Херсонщини підняв голова постійної комісії обласної ради з питань земельних відносин на екологіїСергій Рибалко.

«На сьогоднішній день 25% населення країни страждає від алергії. Це страшна цифра. Коли починається сезон алергії, то люди не можуть працювати. І це призводить до великих збитків. Основним алергеном є амброзія. І в цьому році наша комісія розпочала роботу в напрямку боротьби з амброзією та іншими алергічними рослинами. Перший крок – прийняття відповідної обласної програми»,– наголосивСергій Рибалко.


 

Оскільки амброзія швидко розповсюджується і сильно осушує ґрунти у культурних посівах, викликаючи пригнічення посіяних рослин, то депутати просять долучитися до боротьби з нею місцевих жителів та сільгоспвиробників. На сьогодні уже готові інформаційні буклети та плакати для місцевого населення із роз’ясненнями та заходами боротьби.
Найефективнішим комплексним засобом боротьби з буряном є об’єднання зусиль та знешкодження цієї небезпечної алергенної рослини з застосуванням агротехнічних, механічних та хімічних методів боротьби. На присадибних ділянках та клумбах найефективніше рослини амброзії полинолистої виривати. Чим менша рослина, тим легше проводити цю процедуру. Невеликі рослини, особливо після дощу, добре вириваються з корінням.
Не будь байдужим – вирви амброзію з корінням!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: