Херсон °C

Поліція перевіряє дотримання правил рибальства під час весняно-літньої заборони

Новости » Общество
0

З цією метою працівники поліції в рамках відпрацювання «Нерест» спільно з представниками держагенства рибного господарства, екологічної інспекції та прикордонної служби провели вже 165 профілактичних рейдів, в ході яких виявили 80 фактів незаконного вилову риби. Завдані браконьєрами природньому середовищу збитки оцінюються в суму майже 181 500 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Профілактичні заходи розпочалися 1 квітня і продовжуватимуться до середини червня. З початку відпрацювання до адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєні правопорушення вже притягнуто 136 громадян. У них було вилучено понад 1500 кг незаконно виловленої риби, 120 кг інших водних біоресурсів, 123 рибальських сітки загальною довжиною понад 7 кілометрів, а також 77 інших знарядь незаконного вилову. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму 181,5 тисячі гривень.

За словами керівника управління превентивної діяльності обласного главку поліції В’ячеслава Шинкарьова, також з початку відпрацювання районними підрозділами поліції відкриті 23 кримінальних провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України. За незаконне зайняття водним добувним промислом правопорушникам загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: