Херсон °C

Юні моделісти-конструктори з усієї Херсонщини завітали на STEM-фестиваль до ХДУ

Новости » Общество
0
18 травня у Херсонському державному університеті відбувся другий обласний  STEM-фестиваль юних моделістів-конструкторів. Організатором заходу виступив факультет комп’ютерних наук, фізики та математики ХДУ та комунальний заклад «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.

 

Привітав учасників змагань народний депутат України Олександр Співаковський, обраний ректор ХДУ, який зазначив, що Херсонський державний університет має свою філософію розвитку: «Ми розуміємо, що повинні максимально інтегрувати з молоддю, адже без вас немає майбутнього. Дякую вашим батькам і вчителям, які дають можливість розвиватися. Адже вчитель є джерелом вашої освіченості і ваших можливостей. Світ швидко змінюється, і той, хто готовий до таких змін і зможе у швидкоплинному світі теж змінюватися, той однозначно має шанс на розвиток», – зазначив нардеп. Та гостинно запросив школярів на навчання до Херсонського державного університету.
У роботі фестивалю взяли участь команди юних конструкторів та робототехників із Херсона та області.

 

Програма заходу передбачала змагання за кількома категоріями. Юні винахідники представляли свої проекти діючих моделей будь-якого призначення та конструкції,  а також механічних засобів, здатних полегшити роботу людини. Сміливі експериментатори представляли безпілотні автомобілі майбутнього і змагалися в автономному русі по лінії. А майбутні інженери представили роботів сумоїстів, які мірялися силами та вправністю один з одним. В межах фестивалю також були організовані майстер-класи з 3D-моделювання, програмування роботів Mbot.
Діти спробувати себе у якості пілоту, скориставшись симулятором польотів авіамоделі, дрону або юного дослідника, взявши участь у проведенні експериментів на творчому майданчику «Цікава фізика». Також у межах фестивалю проводився лекторій «Твоє майбутнє вже сьогодні» (Дмитро Кожевніков, провідний розробник програмного забезпечення, співзасновник AzimovLAB).

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: