Херсон °C

Туризм, як напрямок до розвитку ОТГ на Херсонщині

Новости » Общество
0

На Херсонщині офіційно відкривали літній туристичний сезон. Всім відомо, що туризм вже давно перетворився на поширене соціально-економічне й політичне явище, він став одним з найприбутковіших видів бізнесу, зрівнявшись за ефективністю інвестицій з нафтогазовидобувною промисловістю і автомобілебудуванням. Економісти, вчені довели, що туристська індустрія безпосередньо взаємодіє з більшістю інших галузей економіки, в тому числі з промисловістю, сільським господарством, будівництвом, транспортом, страхуванням, зв'язком, торгівлею, харчуванням, культурою, мистецтвом, стимулює їх розвиток.

Всі перечисленні чинники наявні і на Херсонщині. Журналістів на зустріч запросили представники Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України.

Якраз на офіційному відкритті туристичного сезону на території ОТГ «Асканія-Нова» учасники навчального візиту могли спостерігати та навчатися.

В цей день біля п’яти тисяч гостей комфортно себе почували на різноманітних майданчиках.

Звичайно, що Асканії-Новій є що показувати, адже оголошено 100-річчя природного парку Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Е.Фальц-Фейна, але як підготуватися до туристичного фестивалю, та як туриста зустрічати щодня – при зустрічі з делегацією Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України розповів селищний голова ОТГ «Асканія-Нова» Віталій Свінціцький.

Віталій Каземирович розповів гостям, що до зустрічі туристів готувався заздалегідь і підготовка аж ніяк не залежала в Асканії-Новій відкривають літній туристичний сезон, чи в іншому місці:

- Ми вже зрозуміли, що приїзд туристів один раз на рік – це вже ні для кого не цікаво, тим більше, якщо ми говоримо про розвиток. Тому зараз ви побачите прекрасно розташовану літню сцену. В Асканії-Новій не було де зустрічатися молоді. Тепер маємо прекрасну площадку для розвитку. Поруч зі стадіоном, розташовано і літню сцену, там є можливість зібрати велику кількість людей, там будуть працювати аніматори. Зараз у нас завдання не із простих – закликаємо працювати всіх через молодь. Думаю, з часом все вийде, люди побачили, що змінювати населені пункти можливо, було б бажання. Так і з туризмом. До нас їдуть відпочивати люди, головне – їх зустріти, - каже Віталій Свінціцький.

Як же нас зустріла Асканійська ОТГ?

Скажу відверто, що вразила. Вразила не тільки природньою красою дендропарку, зоопарку, але й охайністю вулиць. Відразу видно, в селищі є господар – селище потопає в зелені та квітах, всі адмінбудівлі в центрі мають достойний вигляд.

Асканійське ОТГ у липні цього року відсвяткує своє трьохріччя.

За офіційною інформацією нині до складу об'єднаної територіальної громади входить селище Асканія-Нова та ще шість населених пунктів, там мешкають 5 тисяч 644 особи.

На території громади діють гімназія в Асканії-Новій і школа у Маркеєві, Питомницька і Молочненська школи-садки, два дитячих садочки (Асканійський і Маркеєвський), амбулаторія, п'ять ФАПів (села Іллінка, Молочне, Питомник, Комиш і Маркеєв), а також станція екстреної швидкої допомоги в Асканії-Нові.

За цей невеликий відрізок часу громаді вдалося зробити багато чого.

Найбільше голова ОТГ пишається новим стадіоном, який побудувалиу 2017 році. На його відкриття пішло понад 100 тисяч гривень з бюджету, а ще 100 тисяч гривень громада отримала від місцевих підприємців.

- Я постійно пояснюю людям, якщо вони не піднімуться, і не почнуть змінювати своє село – нічого не вийде. Всі разом збирали кошти на стадіон, думаю, що те саме прийдеться робити і з дорогами, від цього нікуди нам не подітися. Дуже важко ідуть люди на зміни, але ми не здаємося. Я був у США, подивився, як там люди живуть, на чому вони гроші заробляють, їх стиль життя. Скажу вам відверто, після поїздки зробив для себе вивід – нікуди не поїду жити за кордон, гарне життя можна створити і у себе на Батьківщині, - переконує Віталій Свінціцький.

Про бренди фестивалів, саме їх створення, про створення комфорту в населеному пункті розповів із власного досвіду практик – Анатолій Негра:

- Щодо молоді, комфорту – ми хотіли мати здорових дітей, із запечатаним бутлем пішли гроші збирати, якраз не самі, а з молоддю це організували. В результаті на побудову Палацу спорту назбирали більше мільйона гривень. Щодо фестивалів, починали з сотні гостей, а збирали під бренд згодом до 40-ка тисяч глядачів. «Купальські зорі», Кавуновий фестиваль стали візитівкою нашого краю, а для щоденного життя залишилась побудована набережна зі статуями та фонтанами. Тому шукайте свою родзинку, і вперед, - порадив присутнім на зустрічі Анатолій Негра.

Після обміну досвідом, думками та пропозиціями всі учасники навчального візиту перемістилися на майданчики фестивалю: від практики до дій…

Туризм, як напрямок до розвитку ОТГ на Херсонщині

Туризм, як напрямок до розвитку ОТГ на Херсонщині

Туризм, як напрямок до розвитку ОТГ на Херсонщині

 

Тетяна Дергачева

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: