Херсон °C

Про використання маломірних суден

Новости » Общество
0

Про використання маломірних суден В Херсонській обласній раді розроблено проект про використання маломірних суден, котрий розглянеться на наступній сесії. Зокрема, депутати мають розглянути, які ж правила будуть застосовуватися щодо маломірних суден з виходом у море.

Так, депутати розглянуть проект про використання маломірних (малих) суден та інших плавзасобів, їх плавання у територіальному морі та внутрішніх водах контрольованих прикордонних районів області: Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому, Скадовському.

Далі про правила:

У районах, прилеглих до узбережжя моря, що охороняється Державною прикордонною службою, у межах територіального моря і внутрішніх вод, де встановлено прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, забороняється зберігання на об’єктах базування, плавання та пересування маломірних суден, інших плавзасобів, не зареєстрованих у встановленому порядку в органах, які здійснюють нагляд за такими суднами і засобами.

Облік маломірних суден, інших плавзасобів у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі ведеться адміністрацією об’єктів базування у порядку, встановленому обласною державною адміністрацією, а облік суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, у порядку, встановленому Мінагрополітики.

Списки торговельних і маломірних суден, інших плавзасобів подаються адміністраціями морських (річкових) портів, об’єктів базування на вимогу уповноважених осіб підрозділу органу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого визначено їх місце базування, до такого підрозділу.

Маломірні судна, інші плавзасоби після реєстрації в установленому порядку приписуються до об'єктів базування та забезпечуються постійними місцями для стоянки (зберігання).

Під час зміни приписки та постійного місця для стоянки (зберігання) маломірних суден, інших плавзасобів адміністрації об’єктів базування протягом 24 годин інформують про це підрозділи Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності яких вони розташовані. У разі коли адміністрація об’єкта базування не може забезпечити обліковані маломірні судна, інші плавзасоби постійним місцем для стоянки, дозволяється тримання їх в іншому місці за погодженням з адміністрацією об’єкта базування в порядку, визначеному діючим законодавством України, а для суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, територіальним органом Держрибагентства за умови забезпеченнянадійного зберігання з обов’язковим інформуванням відповідного підрозділу Державної прикордонної служби.

Забороняється тримання маломірних суден, інших плавзасобів
поза об’єктами базування, крім випадків, визначених цим пунктом.

Списання з балансу і утилізація, передача маломірних суден, інших плавзасобів проводиться з обов'язковим інформуванням про це відповідного підрозділу Державної прикордонної служби.

Маломірні судна, інші плавзасоби, повітряні судна, які здійснюють посадку на воду, протягом 24 годин з часу прибуття у прикордонну смугу або контрольований прикордонний район повинні бути поставлені на облік їх власниками в адміністрації найближчого об’єкта базування в порядку, встановленому обласною державною адміністрацією, про що адміністрації об’єктів базування інформують протягом 24 годин підрозділи Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності яких перебуває відповідний об’єкт базування.

Об’єкти базування в межах прикордонної смуги або контрольованого прикордонного району облаштовуються в місцях, які визначаються, рішенням обласної державної адміністрації з урахуванням пропозицій районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування за погодженням з відповідними органами Державної прикордонної служби.

Номери базам-стоянкам (об’єктам базування) надаються відповідними рішеннями обласної державної адміністрації, про що інформуються органи Державної прикордонної служби, на ділянці яких вони облаштовуються.

З метою своєчасного облаштування об'єкти базування щороку до початку навігаційного періоду підлягають огляду спільною комісією, яка утворюється районними державними адміністраціями (які розробляють та затверджують акт огляду), до складу якої включаються представники районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, інспектори Мінприроди, державного органу, що здійснює нагляд за безпекою судноплавства та реєстрацією суден, представники Держрибагентства (у разі потреби), органів Національної поліції, ДСНС і Державної прикордонної служби.

Об'єкти базування, які після здійснення огляду не отримали
відповідного дозволу, до експлуатації не допускаються.

Огляд місця базування суден флоту рибної промисловості, що не
підлягають нагляду класифікаційного товариства, здійснюється міжвідомчими комісіями, призначеними Держрибагентством, до складу яких включеніпредставники Державної прикордонної служби, у строки, встановлені Держрибагентством. Доексплуатації місця базуваннясуден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, допускаються за висновками таких комісій.

Підприємства, установи і організації, до управління яких
належать об'єкти базування, впорядковують і обладнують їх в установленому порядку, забезпечуючи належну охорону та зв'язок з підрозділами Державної прикордонної служби.

Випуск маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне море, внутрішні води України здійснюється адміністраціями об’єктів базування після належного оформлення згідно з інструкціями пропорядок обліку та випуску маломірних суден, інших плавзасобіву територіальне море та внутрішні води України, які затверджуються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними та Севастопольською міськоюдержавними адміністраціями за погодженнямз органами охорони державного кордону, в зоні відповідальності яких вони розташовані. Випуск суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, здійснюється адміністрацією
місця базування відповідно до порядку, затвердженого Мінагрополітики за погодженням з Адміністрацією Держприкордонслужби.

Експлуатація об’єктів базування всіх форм власності та випуск
з них маломірних суден та інших плавзасобів без наявності адміністрацій об’єктів базування забороняється.

Маломірні судна, інші плавзасоби можуть виходити (крім засобів розваг на воді,які виходять на відстань до 2 морських миль) у територіальне морета внутрішні води України згідно з інструкціями про порядок обліку та випуску маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне морета внутрішні води України за умови завчасного, непізніше ніж заодну годину до виходу, інформування адміністраціями об’єктів базування, які ними
обліковуються, відповідних підрозділів Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності яких вони перебувають.

Вихід та плавання суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства,після настання темної поридоби, маломірних судента інших плавзасобів після закінчення навігаційного періоду і настання темної пори доби (за винятком наявності у суднавідповідного дозволу Регістра судноплавства Українита обладнання, яке для нічного плавання визначене Правиламисудноплавства на внутрішніхводних шляхах України та Міжнародними правилами попередження зіткнень суден на морі 1972 року), а також за межі 2 морських миль без відповідних радіоелектронних засобів зв’язку та дозволу на користування ними забороняється.

Забороняється виходити за межі 2 морських миль: маломірним суднам та іншимплавзасобам, в яких ефективна площа розсіювання судна недостатня для його виявлення за допомогою радіолокаційних станцій(радарів) у діапазонах 9 і 3 ГГц (довжина хвилі 3 і 10 сантиметрів), без радіолокаційних відбивачів; суднам флоту рибної промисловості, що непідлягають нагляду класифікаційного товариства, без технічних засобів дистанційного контролю.

Капітани (судноводії, стернові-мотористи) маломірних суден, суден флоту рибноїпромисловості, що непідлягають нагляду класифікаційного товариства, випуск яких було здійснено з об’єктів базування або з місць базування суден флоту рибної промисловості за межами контрольованих прикордонних районів, під час виходу в територіальне море, внутрішні водиУкраїни, які розташовані у контрольованих прикордонних районах,зобов’язані завчасно поінформувати підрозділДержавної прикордонноїслужби, у зоні відповідальності якого буде здійснено такий вихід.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: