Херсон °C

На Херсонщині активізувалися шахраї

Новости » Общество
0

У Херсонській області почастішали телефони аферисти, які вимагають гроші.

Один із поширених видів шахрайства в Україні – це мобільний обман, і найчастіше спрацьовує схема: «Ваш родич у поліції, потрібні гроші». За останній тиждень від такого виду шахрайства двоє херсонців мали б позбутись близько 88000 гривень. Але завдяки своєї пильності, шахраям не вдалося ввести їх в оману. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

До Каховського відділу поліції надійшло повідомлення від 42-річного місцевого мешканця. Чоловік розповів, що йому зателефонували начебто з поліції та повідомили, що його син скоїв смертельну ДТП. Незнайомці по телефону вимагали2000доларів за не відкриття кримінальної справи щодо сина. Під час виїзду слідчо-оперативна група з’ясувала, що чоловік гроші не перераховував та повідомив до поліції з метою інформування. Подібна ситуація трапилась із 58-річною жителькою м. Скадовськ, яка не перерахувала шахраям 35000 гривень. Таким чином, розсудливі громадяни зекономили чималу суму грошей.

Поліція Херсонщини в черговий раз звертається до громадян з проханням бути пильними та дотримуватися елементарних правил безпеки. Будь ласка, перевіряйте інформацію отриману від незнайомих. Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання чи вимогу, особливо ті, які стосуються переказу коштів. Але якщо все ж таки вас обманули, звертайтеся негайно в поліцію.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: