Херсон °C

Правова освіта для молоді і дорослих

Новости » Общество
0
Упродовж травня Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова в межах комунікативної платформи «Діємо разом» у тандемі з Головним територіальним управлінням юстиції в Херсонській області провели низку правоосвітніх заходів для учнів ЗОШ №55 та їхніх батьків. Про це йдеться на сайті Херсонської облради.
Бібліотекарі знайшли новий формат співпраці з батьками: разом з юристом завітали на батьківські збори з бібліовізитом «7 правил поведінки батьків з педагогами». Фахівець-правознавець Тетяна Бельдюгіна розповіла про права та обов’язки учнів, педагогів, батьків в новій українській школі, про права педагогів в освітньому процесі, а також захист від цькування, будь-яких форм насильства та дискримінації.
Учням 7-В класу запропонували точку зору «Школа для життя, через життя», де йшлося про правила поведінки дітей у разі  виникнення чи перебування у життєво-небезпечних та конфліктних ситуаціях. Метою бесіди було навчити вирішувати конфлікти, використовуючи позитивні стратегії задля отримання виграшних результатів.
У ході правознавчого аргументу «Що таке "БУЛІНГ” та чому про нього треба знати» фахівець Головного територіального управління юстиції в Херсонській області розповіла школярам про типові ознаки цькування, про відповідальність за насильство і знущання. У цікавій ігровій формі учні шукали і знаходили вихід із складних ситуацій. Підлітки дізнались також про створення штабу протидії булінгу та контакти, за якими можна звертатися в разі потреби.
На психологічному аспекті «Психологія на щодень»: «Сім’я. Школа. Вулиця» психолог Тетяна Козловська запропонувала учням 7-го класу тренінг, під час якого школярі навчалися, як правильно діяти у разі надзвичайних ситуацій в школі й на вулиці, та як уникати конфліктних ситуацій у сім’ї.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: