Херсон °C

У с. Нова Маячка підтопленими залишаються ще майже 50 садиб

Новости » Общество
0

10 червня оглянути роботи по ліквідації наслідків негоди та поспілкуватися із мешканцями с. Нова Маячка виїхали т.в.о. голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій та його заступник Вадим Чабан. Про це повідомляє прес-служба Херсонська ОДА.

На місці події, вже 5-й день поспіль працює 17 дренажних станцій Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра та 2 Пересувні насосні станція від ГУ ДСНС.

Так, підрозділами ГУ ДСНС України та засобами Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра відкачано 622 тис. м3 ґрунтових вод та 12,6 тис. м3 поверхневих вод. Але підтопленими залишаються ще майже 50 садиб.

«200 тис. грн. на компенсацію постраждалим мешканцям виділено з місцевих бюджетів рішенням засідання районної сесії, що відбулася 07 червня. Матеріальну допомогу можна отримати на підставі актів обстеження комісії», - зазначив Вадим Чабан та додав, що сьогодні також відбудеться засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що в період з 3 по 05 червня 2019 року на території Херсонської області внаслідок потужного атмосферного циклону виникли небезпечні гідрометеорологічні явища, які супроводжувалися грозами, сильними зливами, шквалами та поривами вітру.

В Олешківському районі жахлива стихія зруйнувала десятки житлових будинків, повалено сотні дерев, обірвано проводи лінії електропередач.

Організацію допомоги людям і ліквідацію наслідків стихійного лиха розпочали негайно.

Зокрема у с. Нова Маячка Олешківського району поверхневими водами затоплено 478 присадибних ділянок, що складає біля 180 га.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: