Херсон °C

Херсонщина бере участь у ІІ Європейських іграх

Общество, Спорт
0

Сьогодні у Мінську (Республіка Білорусь) стартують ІІ Європейські ігри, які триватимуть до 30 червня цього року.

Участь у змаганнях братимуть понад 4000 кращих атлетів із 50 країн Європи, в тому числі – 198 українських спортсменів.

На змаганнях розігруватимуться 200 комплектів нагород у 23 спортивних дисциплінах (бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, боротьба вільна та греко-римська, веслування на байдарках і каное, велоспорт (шосе та трек), гімнастика спортивна та художня, дзюдо, карате, легка атлетика, пляжний футбол, самбо, стрільба з лука, кульова та стендова, стрибки на батуті, спортивна аеробіка та акробатика, теніс настільний).

Змагання в таких видах спорту як бадмінтон, велоспорт, дзюдо, карате, стрільба кульова та стендова, теніс настільний стануть кваліфікаційними до літньої ХХХІІ Олімпіади 2020 року у м.Токіо (Японія).

Змагання з бадмінтону, боксу, веслування на байдарках і каное та дзюдо проводитимуться у статусі чемпіонатів Європи.

Українські спортсмени змагатимуться у 22 спортивних дисциплінах (крім спортивної аеробіки).

Честь Херсонщини на цьому престижному спортивному форумі захищатимуть 5 спортсменів, з яких 4 представляють комунальний заклад «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради: Белінська Алла (боротьба вільна), Сиромятников Олександр (веслування на байдарках і каное), Проценко Андрій (легка атлетика (стрибки у висоту), Просторов Микола (стрибки на батуті), а також Павлова Анастасія (стрільба з лука) – вихованка Новокаховської школи стрільби з лука. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради.

«Перед нашими спортсменами стоїть важливе і не легке завдання – гідно представити Україну і Херсонщину на цих найважливіших континентальних змаганнях. Ми віримо в наших земляків, вболіваємо за них і чекатимемо приємних звісток із Мінська», – зазначає голова обласної ради Владислав Мангер.

Голова обласної ради та депутатський корпус бажають херсонським спортсменам і всій українській збірній вдалих виступів на ІІ Європейських іграх.

Окремо вітаємо Новокаховську спортсменку Анастасію Павлову із завоюванням першої для Херсонщини ліцензії (у стрільбі з лука) на участь у Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року у Токіо, яку вона здобула у складі команди, успішно виступивши на на чемпіонаті світу, що тривав з 10 по 16 червня 2019 року в Нідерландах.

 


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: