Херсон °C

Генерала Доценка звільнено з посади

Новости » Общество
0

Генерала Доценка звільнено з посади26 червня Президент В.Зеленський підписав Указ про звільнення генерала СБУ Данила Доценка з посади начальника Департаменту захисту національної державності СБУ. Про це йдеться у відповідному Указі на сайті Президента України.

Генерала Доценка звільнено з посади

Нагадаємо, що днями у Херсоні генерала СБУ на Херсонщині звинуватили у вбивстві та створенні кримінального угрупування

Цього тижня в прес-клубі «Новий день» пройшла прес-конференція захисників голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера по справі Катерини Гандзюк.

Як на мене, речі котрі ними були озвучені, не можуть відбуватися у сучасній європейській країні!

Так мова йшла про конкретну службу та конкретне прізвище.

Дмитро Ільченко та Андрій Мурашкін відкрито заявили, що генерал СБУ Данило Доценко, котрий був призначений керівником «Служби Безпеки України Криму» в 2016 році, а через рік очолив СБУ у Херсонській області, на території тієї ж Херсонської області займався формуванням бандитських угрупувань. В свою чергу, ті бандитські формування займалися рейдерством, залякуванням людей та кришуванням вирубки Олешківського лісу.

Адвокати впевнені, що всі ці речі можуть вийти на загал не тільки з їхніми словами, але й з оприлюдненням всіх доказів, бо строк досудового розслідування щодо Мангера спливає 03.08.2019 року. Після цього слідство зобов'язано розсекретити всі матеріали слідства. Захист Мангера планує оприлюднити всі матеріали слідства для громадського незалежного контролю за якістю розслідування.

Поки ж Ільченко на прес-конференції акцентував:

«Вперше генерал Доценко контактував з Владиславом Мангером відразу після того, як обласна рада звільнила Андрія Путілова, який був членом правлячої на той час партії «Солідарність», з посади голови обласної ради. Тоді, відповідно до даних Владиславом Мангером показів, пізніше підтверджених за допомогою поліграфу, Данило Доценко заявив, що партія «Батківщина» та її члени є для нього особистими ворогами, і він зробить все, щоб Мангера було «знищено», якщо той негайно не відмовиться від посади голови обласної ради або не вийде із партії «Батьківщина».

Свою погрозу Данило Доценко виконував шляхом безперервного ініціювання перевірок та слідчих дій проти обласної ради, комунальних підприємств ради, а також підприємств, які були хоч якось пов'язані з родичами Владислава Мангера.

В подальшому Доценко мав пряме відношення до вбивства Катерини Гандзюк та вирішив «повісити» злочин на Мангера. Так, ми практично переконані, що безпосередньо смерть Каті наступила саме через умисні дії або злочинну бездіяльність Доценко. Результати комісійної судово-медичної експертизи свідчать про це беззаперечно.

У лютому 2019 року Владиславу Мангеру було пред'явлено підозру в організації нападу на Катерину Гандзюк. Данило Доценко, який формально не має ніякого відношення до слідчого управління СБУ, вклав у матеріали справи велику кількість підробних документів, які згодом використовувалися прокуратурою як докази для арешту Мангера…»

Окрім того адвокати з усією відповідальністю за свої слова переконані, що Доценко й досі має вплин не тільки на розслідування щодо вбивства Катерини Гандзюк:

«На даний час, незважаючи на арешт Торбіна та його спільників, вирубки лісу в Херсонській області тривають. Тривають, як і завжди, під пильним прикриттям Служби Безпеки України в Криму. І на це ніхто не звертає увагу - Мангер під цілодобовим спостереженням, Гордєєв та Рищук звільнені, - а вирубки тривають», - акцентують Ільченко та Мурашкін.

Щодо злочинної діяльності генерала СБУ Данила Доценка Владислав Мангер заявляв на засіданні суду ще в лютому. Одначе тоді прес-служба СБУ заявила, що детально перевірить заяву Мангера. Разом з тим не тільки не було за весь цей час оголошено результатів перевірки, але й самого Доценка не було відсторонене від служби і до теперішнього часу.

Вищеописану ситуацію я коротко описую читачам лише для того, щоб вони в повній мірі мали уяву, в якій країні вони живуть – адже повна незахищеність від силової служби може торкнутися кожної сім’ї і для цього не потрібно навіть бути політиком.

Чому? Та тому що ті бандитські угрупування, що контролюються подібним способом не розбираються, в політиці ви чи ні. Головне для криміналітету – забрати ваш дохід, і такі приклади якраз були. В Херсонській області, зокрема в Олешківському районі, відома так звана громадська організація «Кордон». Безробітні хлопці в один день стали їздити на дорогих авто та носити дорогі костюми. Ці ж хлопці з’являлися до фермерів і заявляли, що їм або прийдеться платити «за спокій», або ж з їх урожаєм, а то й сім’єю може щось статися. Керівник угрупування не приховував, а навпаки заявляв, що його діяльність «кришує» СБУ.

Мало того, самого Доценка перевили до Києва після скандального затримання групи осіб чеченської національності. Доценко на той період називав це угрупування «патріотами» і не приховував свого впливу на цю організацію.

На жаль, поки що ці озвучені страшні речі так і залишаються лише озвученими.

У самого генерала Доценка дуже сильний «імунітет недоторканості», бо має близькі стосунки з колишнім керівником СБУ Грицаком.

Нещодавно Президентом Зеленським було призначено керівником СБУ нову людину, поки що маємо надію, що озвучені факти будуть ретельно перевірено, а вказаних осіб все ж таки відсторонено від служби.

Апріорі, не може служба, котра має захищати народ від бандитизму, ним займатися. Адже ми живемо не в 30 роках минулого століття, коли чекісти без суду та слідства убивали тисячі людей.

Мало того, таке «служіння» несе країну до повної руйнації, таке «служіння» виступає прямим її ворогом!

Поки ще маємо надію, що вказана справа буде не тільки розслідувана, але це розслідування пройде без «кришування» політиків та СБУ. Також маємо надію, що розслідування пройде й щодо генерала СБУ Доценка…

Нагадаю, що з відкритими зверненнями до Презедента звернулися батько Катерини Гандзюк, Віктор Гандзюк, Владислав Мангер та Євген Рищук.

До речі, минулого тижня у будинку, офісі Євгена Рищука та в кінному клубі «Гран Прі», проходилися обшуки центральним главком СБУ по справі Катерини Гандзюк. Нічого знайдено не було, щоб вказало на злочинну діяльність Рищука. Одначе, моральної радості від такого «задоволення», окрім тиску, зрозуміло, не отримує жодна нормальна людина.

Тож поки що маємо надію… та чекаємо на відповіді від нового очільника СБУ, як це робиться в нормальних європейських країнах…

Тетяна Дергачева

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: