Херсон °C

На Херсонщині затримали серійного крадія велосипедів та мопедів

Новости » Общество
0

За останній місяць в чергову частину Скадовського відділення поліції почастішали звернення про крадіжки велосипедів та незаконні заволодіння мопедів. Невідомий викрадав транспортні засоби, які були залишені без нагляду на вулиці. Вночі у місті стався черговий угону мопеду. Поліцейські встановили особу зловмисника та затримали його. Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.

В Скадовське відділення поліції звернувся 30-річний житель міста. Чоловік розповів, що після десятої вечора залишив біля районної лікарні мопед та пішов у своїх справах. Повернувшись через дві години, заявник виявив відсутність транспортного засобу на парковці.

В ході розшукових заходів поліцейські встановили місцевого мешканця, який бачив, як невідомий чоловік завантажував мопед у багажник легкового автомобіля. Він описав незнайомця і по прикметам працівники поліції з’ясували, що до скоєння злочину може бути причетний 46-річний місцевий житель. Чоловік раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Як розповів начальник Скадовського відділення поліції Олексій Пєшков, в будинку підозрюваного був проведений санкціонований обшук, в ході якого поліцейські виявили угнаний напередодні мопед. А також знайшли велосипед, який викрали кілька днів тому. Як згодом з’ясувалось, за червень місяць зловмисник загалом угнав 5 мопедів і викрав 2 велосипеди та 2 мотоблоки. Сума збитків, завдана потерпілим, оцінюється в 65000 гривень. Підозрюваний пояснив, що збував транспортні засоби жителям сусідніх селищ. Наразі усе викрадене вилучене та після проведення необхідних слідчих дій буде повернуте законним власникам.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 Кримінального Кодексу «Крадіжка» та ч.2 ст.289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Підозрюваному може загрожувати позбавлення волі до 8 років.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: