Херсон °C

Олександр Співаковський ефективно працює як нардеп, підтримую його рішення балотуватись в парламент, – Алла Малицька

Общество, Политика
0

Студенти і викладачі ХДУ з квітня відчули, що лікар поруч. Під час навчального процесу у всіх корпусах вишу перебувають від 6 до 7 тисяч осіб. У разі погіршення самопочуття вони можуть звернутись до медичного центру первинної допомоги.

На базі звичного для закладів освіти здоровпункту діє кабінет лікаря, маніпуляційна, денний стаціонар, кімната для діагностики і фізіотерапевтичних процедур. Приміщення відремонтовані і устатковані сучасним обладнанням за рахунок коштів Держбюджету турботами обраного ректора університету, народного депутата Олександра Співаковського. Філософія проста – чим кращі і комфортніші умови для студентів, тим менше у них бажання залишати рідне місто й виїжджати на навчання чи роботу до інших регіонів і країн.

«Рівень розвитку людського капіталу залежить від трьох важливих речей: якісні освіта та медична допомога, інфраструктура добробуту. Якщо останнє – в руках місцевої влади, то перші два залежать, в тому числі, і від мене як представника інтересів херсонців у Верховній Раді. Зі 150 мільйонів залучених державних коштів були профінансовані кілька закладів охорони здоров’я. Ми спільно з міською клінічною лікарнею ім. Є. Є. Карабелеша створили медичний центр, тому що розуміємо, як важливо мати поруч сімейного лікаря, до якого можна звернутись за допомогою», – зазначив народний депутат під час звітної зустрічі з колективом Херсонської лікарні.

«Вже підписані близько 700 декларацій з нашим лікарем. Продовжимо роботу з першокурсниками, проводитимемо співбесіди, зустрічі з батьками за необхідності. Кількість лікарів може бути збільшена, але вона залежить напряму від числа укладених угод. Тож, ми сподіваємось, що з вересня зможемо збільшити потужності медцентру і обслуговувати більшу кількість студентів, викладачів, членів їхніх родин, можливо, містян, яким буде зручно приходити до виші», – розповілаголовний лікар міської клінічної лікарні ім. Є. Є. Карабелеша Алла Малицька.

Ще одна функція університетського медичного центру – він є майданчиком для практичних занять студентів медичного факультету. Ще одна точка співпраці закладів освіти і охорони здоров’я. І таких проектів немало від початку реформування медичної галузі. А почалось з процесу виокремлення стоматологічної та акушерської служб. Трудові колективи були збурені і не могли отримати ніяких пояснень від чиновників. Олександр Співаковський підставив «юридичне плече» і зробив все, аби механізм реформування служб став зрозумілим і безболісним. Наступним етапом було придбання для лікарні Карабелеша хірургічного обладнання.

«Вперше в практичній медицині України саме в нашій лікарні була проведена лапароскопічна операція у 1994 році. З того часу обладнання ми ремонтували, замінювали комплектуючі, але воно не оновлювалось І наприкінці 2018 року відбулась історична для нас подія – ми отримали нову відеосистему для відділення загальної хірургії. Наші лікарі говорять, що картинка стала більш чіткою, а це означає, що оперативні втручання стали якіснішими і найголовніше – безпечними для пацієнтів. Лапараскопічна стійка була закуплена за сприяння Олександра Співаковського. Народний депутат терпляче чекав (коли в мене вже здавали нерви) майже рік, поки ми змінювали статус з комунального на некомерційне підприємство, щоб лобіювати виділення 1 мільйону гривень державної субвенції саме для нашої лікарні. Підтримую його у бажанні стати народним обранцем на наступний термін, оскільки вважаю його освіченою людиною, яка за плечами має великий життєвий досвід і ефективну роботу в парламенті», – підкреслила головний лікар Алла Малицька.

Олександр Співаковський балотується до Верховної Ради України по 182-ому одномандатному виборчому округу.

УкраїнськийПівдень

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: