Херсон °C

У Херсоні Михайло Радуцький розповів про страхову медицину

Новости » Общество
0

Політична Партія «Слуга народу» все що пов’язано з дієвим у медичній реформі точно не буде відміняти. Про це на прес-конференції у Херсоні заявив кандидат в народні депутати від партії «Слуга Народу», лікар та засновник медичної клініки «Борис» Михайло Радуцький.

За його словами, основні реальні кроки у реформі медициниполітики мають здійснити за два роки:

Ми собі на це відвели максимум два роки, Президент через 5 років іде, ми так само. Тому в нас немає часу розповідати, чому це зробимо за 5-10 років, у нас є максимум два роки, щоб це зробити.

По-перше, кінцем нашого бачення змін в медицині має стати страхова медицина. Від цього курсу ми не відходимо. Але були базисні помилки у минулому Уряді, та й в позаминулому Уряді. Вони всім пообіцяли страхову медицину, при цьому не зробивши деяких базових речей.

Президент пообіцяв зробити перепис населення. Будь-які розмови без перепису населення, які стосуються медичної реформи, це все профанація. Бо ми не знаємо скільки нам потрібно грошей в бюджеті, щоб надати якісну медичну допомогу всім громадянам України.

Ми не можемо без перепису населення зробити розрахунки для страхової компанії. Якої форми власності буде страхова компанія - це не принципово: чи державної, чи іноземної, приватної, чи акціонерної. Це покаже життя... Але жодна компанія не зайде на ринок та не буде нічого робити, бо вона стане банкрутом, якщо в неї не буде даних.

По-друге, всі все обіцяють людям, але так і не провели аудит матеріально-технічної бази. Я більше ніж впевнений, що районна лікарня в місті Києві і обласна лікарня міста Херсон - це дві великі різниці. Ніхто мені не доведе, що це не так. Для того, щоб щось подати - треба знати, що ми маємо.

Третє. Після проведеного аудиту, ми маємо прийняти протоколи…

Протоколи можуть бути тільки національні. Україна буде приймати національні медичні протоколи, так вони можуть бути перекладеними з польської, але вони мають бути українською мовою, бо в нас є закон про мову, - підкреслив Михайло Радуцький.

При цьому член Зе!команди зазначив, що лікарі теж мають бути захищеними законом:

- Ми маємо ввести обов'язкове страхування лікарської помилки, лікарської відповідальності. Після того як ми захистимо лікарів, а саме головне ми захистимо не тільки лікарів, в першу чергу, захищаємо пацієнтів, бо пацієнт буде захищений якщо він знає, що за ним стоїть страхова компанія, яка може оплатити якісь ускладнення при лікуванні. І, кінець-кінцем, ми будемо вводити страхову медицину…

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: