Херсон °C

На Херсонщині 28 ОТГ отримали землю у власність

Новости » Общество
0

На Херсонщині 28 ОТГ отримали землю у власністьГоловне управління Держгеокадастру у Херсонській області передало у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення вже 28 об’єднаним територіальним громадам. Землі передаються у максимально підготовленому виді, тобто з усіма визначеними параметрами та необхідними документами. Проте, з 101462,84 га, котрі були передані ОТГ на Херсонщині, відповідне право власності зареєстровано на 70411,06 га, тобто на 69,4% таких земель. Лише 4 ОТГ зареєструвало право власності на усі передані ділянки – Високопільська, Роздольненська, Тавричанська та Ювілейна, повідомляє управління.

На початок липня 2019 року ОТГ надали дозволи на розробку документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність загальною площею 6075,22 га та в оренду без проведення торгів 562,4 га. З них вже затверджено документацію на 1319,35 га переданих у власність земель та 72,95 га орендованих.

До переліку земельних ділянок для продажу прав на них на земельних торгах включено 1412,32 га земель сільськогосподарського призначення. Проведення земельних торгів сприяє захисту економічних та соціальних інтересів громадян, адже є важливим джерелом наповнення місцевих бюджетів та шляхом встановлення об’єктивного розміру орендної плати. Три об’єднані територіальні громади області (Борозенська, Іванівська та Присиваська) вже пересвідчились у перевагах проведення земельних аукціонів та успішно продали права оренди на земельні ділянки загальною площею 115,31 га.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: