Херсон °C

Поліція Херсонщини попереджає про інтернет-шахраїв

Новости » Общество
0

За минулу добу п’ятеро мешканців Херсонщини втратили майже 100 000 гривень. Всі вони замовили товар через мережу Інтернет, довірившись продавцям-шахраям. Потерпілі зробили повну передоплату, але не отримали покупки і гроші їм ніхто не повернув. Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, 52-річний житель Великолепетиського району на одному з сайтів побачив оголошення про продаж не нового автомобіля «ВАЗ» за прийнятною ціною. Домовившись з продавцем про покупку, заявник перерахував шахраю 30500 гривень, але автомобіль досі не отримав, телефон продавця вимкнений.

В чергову частину Генічеського відділу поліції звернувся мешканець смт Новоолексіївка. Чоловік розповів, що хотів придбати міні АЗС, оголошення про продаж якої побачив на одному з Інтернет-сайтів. Він перерахував 30000 гривень продавцеві, після чого останній перестав виходити на зв'язок.

Також жертвою шахрая став 20-річний житель Голопристанського району. Він хотів придбати через Інтернет мобільний телефон для своєї дівчини, перерахувавши шахраям 17000 гривень. Телефон чоловік так і не отримав.

21-річний херсонець перерахував шахраю 12000 гривень за ноутбук, який так і не отримав. А 45-річний житель Бериславського району хотів придбати мопед, оголошення про продаж якого знайшов на сайті. Чоловік перерахував шахраям 7100 гривень, але товар і досі не отримав. За усіма фактами поліція відкрита кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Шановні громадяни! Будьте обачними, замовляючи товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтеся про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте на «102».

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: