Херсон °C

Показник якості чи корупції? Чиновник Держпродспоживслужби в Херсонській області із зарплатою до 50 тис грн

Новости » Общество
0

Показник якості чи корупції? Чиновник Держпродспоживслужби в Херсонській області із зарплатою до 50 тис грнЗ нетерпінням чекають створення нової Верховної Ради та нового Уряду звичайні українці. Причина на те одна – бажання змін. Тільки от питання, чи бажають тих змін чиновники – має зовсім іншу відповідь. Здавалося б, чому? Відповідь дуже проста – з приходом до влади Президента Зеленського відразу розпочалося з реформування Адміністрації Президента, де було значно зменшено кількість чиновників. Наразі мова пішла й про таке ж реформування в Уряді. І, знову ж таки, що це означає? Означає елементарне – держава має скинути непотрібний баласт у вигляді мільйонної армії чиновників. На невеликому прикладі скандальних історій із розтратами та нарахуваннями зарплат та премій із державного бюджету проаналізуємо «життя» одного такого «потягу» чиновників.

Є в Херсонській області так зване «відреформоване» попередньою владою Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Сьогодні складається воно з Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, Управління фітосанітарної безпеки, Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, Управління захисту споживачів та Управління організаційно-господарського забезпечення, Управління бухгалтерського обліку, економіки та звітності, котрі, в свою чергу, розприділяються на відділи та сектори. Беремо із соціальних мереж фото  з коментарем...

 


Так от за офіційними даними штат цього управління нараховує біля 700 чоловік. Заробітну плату працівники отримують з держбюджету. До речі, якщо аналізувати виплати з відкритої системи Є-Дата, то кожен бажаючий може побачити як виростають премії у працівників щомісячно.

Наприклад, у квітні заробітна плата становила 1 млн 680 тис 571 грн, матеріальна допомога на соц.побутовi питання - 18 тис 647 грн, а ще так звані стимулюючi виплати за квiтень – 15 тис 847 грн., матерiальна допомога на соцiал.побутовi питання була виплачена в розмірі 4 тис 169грн. Всього бюджетних коштів у квітні було виплачено 1 млн 735081 грн. А ось у червні всі ці виплати виросли до 2 млн 500 тис грн.

Керує управлінням з 2016 року Шевченко Сергій Анатолійович, згідно відкритих офіційних даних, за весь цей час керував 31 організацією, включаючи бізнесові структури. На посаді Управління, скоріш за все, запам’ятається працівникам як той, що чимало свого робочого часу проводив в судових засіданнях. Бо саме йому, «люстрованому» вдалося не тільки закріпитися на посаді, але й повністю ввести своїх людей до кожного підрозділу управління. А ще, наприклад, тим, що його доходи, згідно декларації – за останні п’ять років виросли майже у п’ять разів. Але можна сказати, що навіть не у цьому так звана фішка Сергія Анатолійовича – він як керівник служби отримує заробітну плату в розрізі 17-18 тис грн, а от головний бухгалтер Ладигіна Надія за його підписом в місяць отримує 40-50 тис. грн.

Так, так вам не показалося, навіть офіційна декларація може почервоніти від таких виплат, бо керівниці бухгалтерії за останній рік отримала – 570 тис 929 грн… І це вам не якісь міністерські чиновники…

Для прикладу ще, керівник сектору внутрішнього аудиту Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Інна Гончарова за рік отримала 404 тис 92 грн, що в місяць становить -33 тис 600 грн.

Звичайно, якщо такі виплати прорахувати, то з упевненістю можна сказати, що середня заробітна плата в Управлінні становить 17 тис. грн, але, звичайно, у рядових і не «приближених до тіла» вона значно відрізняється від керівного складу.

Отримуючи таку заплатню, не стримують себе чиновники й у інших тратах бюджетних коштів. Наприклад, якщо ви скористаєтеся системою "Ю-Контрол"" https://youcontrol.com.ua/ru/contractor/?id=19653029, то побачите наступну картину.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області під керівництвом Шевченка Сергія Анатолійовича тільки чомусь витратило більше 11 млн грн тільки на одну лабораторію - Херсонську регіональну державну лабораторію ім.професора Л.С.Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Виявляєте наскільки якісну мають мешканці Херсонщини отримувати харчову продукцію, якщо такі кошти витрачаються на «захист споживачів». Окрім того, аби обслуговувати себе управлінням було придбано авто в ТОВ "Центр Херсон" на
2 млн 361 тис 510 грн,а ще бензину на 491 тис 952 грн., і родзинкою є те, проти чого наразі бореться Президент, вводячи електронну систему документообігу, Управління на папір та канцтовари ви тратило більше 350 тис грн!!!

Звичайно, наразі компетентні органи мають детальніше перевірити, чи дійсно був закуплений той папір, бо по управліннях споживачів просять приходити з упаковкою паперу… як говориться, нічим не гербуємо…

Але навіть і не це дивує, дивують, звичайно, підходи керівництва не тільки до підбору своїх кадрів, але й наразі подальшої праці цієї структури.

І, знову ж таки, короткий приклад одного структурного управління - Управління фітосанітарної безпеки. Спочатку Шевченко призначає керівником людину у віці 64-ти років, котра ніколи не мала відношення до фітосанітарної служби.

Так,не без допомоги Шевченка через Київ Головою Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів В.Лапою було підписано договір з колишнім начальником Управління, Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області, пенсіонеромРуденком Миколою Володимировичем на посаду керівника Управління фітосанітарної безпеки.

Показник якості чи корупції? Чиновник Держпродспоживслужби в Херсонській області із зарплатою до 50 тис грн

Згідно декларації, Руденко тільки офіційно отримує в місяць більше 25 тис грн заробітної плати. Його ж управління на заробітну плату щомісяця отримує більше 300-т тисяч гривень. До речі, в офіційній інформації ви можете дізнатися, чим же має займатися фітосанітарна служба. Якщо дуже коротко, то виглядає це на паперах так:

 

 

«2.1.3.Охороняє територію Херсонської області від занесення регульованих шкідливих організмів.

2.1.4.Виявляє регульовані шкідливі організми.

2.1.5.Запобігає проникненню регульованих шкідливих організмів у зони, вільні від таких регульованих шкідливих організмів, на території України.

2.2.Здійснює: нагляд за розвитком, поширенням і шкодочинністю шкідливих організмів та розроблення разом із науково-дослідними установами прогнозів розвитку і поширення шкідливих організмів;

проведенням підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та громадянами нагляду за фітосанітарним станом рослин сільськогосподарського та іншого призначення, багаторічних і лісових насаджень, дерев, чагарників, рослинності закритого ґрунту, місць зберігання та переробки продукції рослинного походження, а також захистом їх від шкідливих організмів, додержанням технологій та регламентів застосування і торгівлі засобами захисту рослин; 2.3.7.вмістом залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів та важких металів у поверхневих водах, призначених для сільськогосподарських потреб, ґрунті на землях сільськогосподарського призначення, а також у сільськогосподарській продукції та сировині рослинного походження; 2.3.8.проведенням профілактичних та винищувальних заходів щодо боротьби зі шкідниками у місцях зберігання запасів продукції рослинного походження…»

Але це, в основному на паперах, і як доказ цьому офіційні витрати управління фітосанітарної безпеки.

До речі, згодом Руденка при досягненні 65-річчя, швиденько переводять на іншу посаду, бо в такому віці, згідно законодавству, людина не може перебувати на держслужбі. Але фактично він так і продовжує керувати службою.

Тож наразі Управлінням під керівництвом Руденка буде витрачено 3 млн 334 тис 722 грн на капітальний ремонт торгово-адміністративного комплексу Херсонської обласної фітосанітарної лаболаторії за адресою: вул. Леніна (вул. Грецька, вул. Соборна. Робочий проект на цей об’єкт коштував 293 тис774грн, авторський нагляд за будівельними роботами по вказаному об’єкту 20 тис 400 грн, технічний нагляд за роботами по вказаному ремонту - 59 тис 851 грн!!!

Показник якості чи корупції? Чиновник Держпродспоживслужби в Херсонській області із зарплатою до 50 тис грн

Показник якості чи корупції? Чиновник Держпродспоживслужби в Херсонській області із зарплатою до 50 тис грн

Показник якості чи корупції? Чиновник Держпродспоживслужби в Херсонській області із зарплатою до 50 тис грн


 

 

 

Самі ж працівники управління подейкують, що ремонтом керівництво зайнялося так активно, бо мають певні зв’язки з підрядниками, і що мають з того теж неабиякий зиск. Стверджувати не будемо, бо маємо надію, що всі подібні витрати мільйонів бюджетних коштів буде перевірено правоохоронними органами.

І до речі, якщо про офіційні виділення коштів служби на те, чим вона має займатися становить копійки, в порівнянні з тим, які кошти витрачаються на обслуговування чиновників…

А ви кажете: «Чекаємо змін!». А як бачимо, ті зміни, навряд чи потрібні таким чиновницьким кланам із заробітною платою в десятки мінімальних зарплат українців…

А тим часом, вся Херсонщина потопає в амброзії, а про покинуті пестициди серед неба навіть вже і не озвучуємо – на те коштів не має!

А керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області тільки й робить, що видає накази по службі про нерозголошення інформації, цікаво з такими результатами роботи чи не про розголошення виплат по зарплаті бояться?

Показник якості чи корупції? Чиновник Держпродспоживслужби в Херсонській області із зарплатою до 50 тис грн

 

Іван Остапенко

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: