Херсон °C

«Земельні махінатори» нашкодили на майже 1,5 мільйони гривень

Новости » Общество
0

«Земельні махінатори» нашкодили на майже 1,5 мільйони гривеньЗ 1 липня по 2 серпня 2019 року Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області здійснило 299 перевірок дотримання вимог земельного законодавства та 11 перевірок суб’єктів господарювання. У результаті проведених перевірок державні інспектори виявили 142 порушення, повідомляє управління. 

До громадян, дії яких містять ознаки правопорушень, застосовано заходи адміністративного впливу. Фахівці управління видали 116 приписів на усунення порушень (9 з них – суб’єктам господарювання), складено 107 протоколів, у результаті розгляду адміністративних справ винесено 102 постанови на суму 17 510 грн.

Відповідно до Методики визначення шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу у 88 випадках розраховано розмір шкоди, який склав 1 451 607,4 грн. За цей період у 35 випадках порушники сплатили до місцевих бюджетів у добровільному порядку 317 214,91 грн. заподіяної шкоди.

Крім того, протягом місяця фахівці Управління з контролю за використанням та охороною земель розглянули 28 звернень громадян та юридичних осіб, а також 16 вимог органів прокуратури та листів від інших правоохоронних органів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: