Херсон °C

Енергокрадії небезпечні для громадян

Новости » Общество
0

Причиною відсутності світла або частих перебоїв у постачанні електроенергії у мешканців населених пунктів доволі часто стають зловмисники, які зазіхають на енергетичне обладнання. Про це повідомляє пресслужба АТ «Херсонобленерго».

Розкрадачі навіть не задумуються про наслідки своїх захоплень: від втрати власного життя до посягань на громадську безпеку регіону. Більшість об’єктів енергетики перебувають під напругою, а тому є джерелом підвищеної небезпеки, що призводить до загибелі самих крадіїв. Крім того, статус Херсонської області «прикордонна», змушує такі дії розцінювати як терористичні, адже під загрозою стабільність функціонування усієї енергосистеми області.

За останні півроку здійснено понад 30 крадіжок енергоустаткування – розукомплектовано три трансформатори, викрадено 14 електролічильників, знято майже 3 км дротів та ряд інших крадіжок енергомайна, що призвело до знеструмлення споживачів. Своїми діями мародери завдали збитків майже на 200 тисяч гривень.

Особливого клопоту та незручностей людям завдають любителі швидкої їзди, водії напідпитку та невправні кермувальники. Протягом шести місяців громадяни «умудрилися» збити та пошкодити 30 електроопор. На відновлення опор електромереж після таких «розваг» витрачено майже 170 тисяч гривень.

З початку року співробітники служби захисту економіки здійснили 648 рейдових перевірок та склали акти про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії загальною сумою близько 7,5 мільйонів гривень.

Розкрадання енергоустаткування, електроенергії та приведення в непридатність об'єктів електроенергетики відносяться до кримінальних злочинів.

За заявами служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» національною поліцією відкрито 27 кримінальних проваджень. Під час досудових розслідувань встановлені винуватці, які притягуються до кримінальної відповідальності.

Вражає цинізм розкрадачів електричної енергії та жага до наживи ціною власного здоров’я і життя та оточуючих. Левову частку «любителів» безоплатного користування електроенергією складають ділки, які використовують високочастотні генератори. Пристрої широко відомі своїм шкідливим впливом на організм людини. Робота генератора стає причиною виникнення ряду хвороб: починаючи від захворювання крові, серцево-судинної системи і закінчуючи онкологічними та хворобами статевої системи, які у подальшому впливають на репродуктивність.

Енергетики Товариства мають достатньо високотехнологічного обладнання, досвіду та напрацювань, щоб виявляти недобросовісних споживачів електричної енергії та різні спроби безоплатного користування електроенергією.

«Херсонобленерго» закликає використовувати електроенергію без крадіжок і цим вберегти себе від зайвих витрат.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: