Херсон °C

Аграрії сплатили за придбані з аукціонів права оренди на земельні ділянки близько 5 млн. грн.

Общество, Экономика
0

Упродовж 7 місяців 2019 року на Херсонщині з торгів були реалізовані права оренди на 52 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа переданих в оренду земель склала близько1,8 тис. га у 16 районах області.

Найбільше – 9 земельних ділянок загальною площею понад 149 га для ведення товарного сільгоспвиробництва та фермерського господарства, в оренду з торгів передано у Генічеському районі. За право їх оренди аграрії сплатили 275,3 тис. грн.

Однак, найпривабливішою для сільгоспвиробників стала земля у Чаплинському районі. Загальна площа набутих тут прав оренди на 7 земельних масивів склала більш ніж 520 га на суму, що перевищила 1,4 млн. грн.

За результатами проведених земельних аукціонів розмір орендної плати в середньому по області зріс удвічі – до 16,04 % від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а до місцевих бюджетів надійшло близько 5млн. грн. орендної плати лише за перший рік користування земельними ділянками – на 2448378,35 грн. більше від стартового розміру.

Довідково

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: