Херсон °C

У Великоолександрівському районі перевіряли навчальні заклади

Новости » Общество
0

На виконання розпорядження першого заступника голови районної державної адміністрації за участю представників районної адміністрації, районної ради, працівників відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, інших зацікавлених служб у Великоолександрівському районі розпочалися комісійні обстеження навчальних закладів з питань їх готовності до початку нового 2019-2020 навчального року. Станом на 9 серпня в районі обстежено 16 закладів, з них загальноосвітніх шкіл -7, дошкільних навчальних закладів -7, навчально-виховних комплексів -2. Про це йдеться на офіційному сайті Держпродспоживслужби в Херсонській області.

«У ході комісійних обстежень зверталася особлива увага на виконання пропозицій щодо покращення матеріально–технічного стану харчоблоків навчальних закладів, планів–завдань, наданих у період підготовки до нового навчального року, поводження з твердими та рідкими побутовим відходами.

Також перевірено стан благоустрою територій закладів, водопровідних, каналізаційних мереж, мереж опалення, забезпеченість приміщень освітленням, укомплектування навчальних закладів меблями та навчальним інвентарем, що мають позитивні висновки державної санітарно–епідеміологічної експертизи, наявність маркування меблів, обладнання навчальних кабінетів з природно–математичних предметів відповідно до санітарних вимог, облаштування внутрішніх туалетів тощо», - йдеться у повідомленні.

Під час комісійних обстежень перевірено забезпеченість харчоблоків технологічним, холодильним обладнанням, холодною та гарячою проточною водою, обробним інвентарем, столовим та кухонним посудом, наявність умов для миття посуду та інвентарю, забезпеченість миючими та дезінфікуючими засобами. Акцентована увага на необхідності своєчасного погодження документації з організації харчування дітей у закладах, проходження медичних оглядів.

У ході обстежень обов’язково контролюється питання щодо забезпечення закладів якісною питною водою, наявності результатів лабораторних досліджень проб питної води на відповідність за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

За результатами обстежень надаються пропозиції щодо усунення виявлених порушень.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: