Херсон °C

Херсон не готовий до опалювального сезону

Новости » Общество
0

Найнижчий рівень підготовки житлового фонду до опалювального сезону визнано у м.Херсоні (17,6%).

Як зазначалося на засіданні колегії Херсонської держадміністрації, рівень зносу теплових мереж теплоелектроцентралі на АТ «Херсонська ТЕЦ» складає 115,3 км, або 85%, у зв’язку з чим підприємство має найбільші втрати теплової енергії. Так, за 2018 рік втрати склали 110,03 тис. гкал (37,85%), або 167,6 млн грн у грошовому еквіваленті.

Питання про виконання робіт з підготовки обладнання і теплових мереж Херсонської ТЕЦ розглядалося на нарадах, за результатами яких прийнято ряд протокольних рішень та видано доручення голови обласної державної адміністрації з визначенням конкретних завдань. Однак з боку керівництва АТ «Херсонська ТЕЦ» і Херсонського міськвиконкому позитивні зрушення в цьому питанні відсутні. Упродовж трьох років не вирішено питання відключення 27 житлових будинків «старого» центру міста від централізованого опалення, не проведено звірку запропонованих до відключення об’єктів, як це передбачено Схемою теплопостачання м. Херсона. Негативне ставлення керівництва АТ «Херсонська ТЕЦ» і Херсонського міськвиконкому до вирішення проблемних питань ставить під загрозу своєчасний початок та належне проходження опалювального сезону об’єктами, які отримують теплоносій від теплоелектроцентралі.

Зокрема, на засіданні колегії було прийнято рішення підготувати проект звернення до Фонду державного майна України щодо невідповідності керівника АТ «Херсонська ТЕЦ» Судака В.І. займаній посаді.

Також нагадаємо, що міський голова Володимир Миколаєнко на засідання обласної ради, де мали вирішуватися питання ТЕЦ, не з’явився.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: