Херсон °C

Громадян з окупованого Криму найбільше обслуговують відділи ДРАЦС Херсонщини

Новости » Общество
0

19 серпня з робочим візитом до Херсона завітала начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська. Для начальників та спеціалістів відділів ДРАЦС ГТУЮ у Херсонській області вона провела мотиваційний тренінг щодо підвищення кваліфікації у сфері державної реєстрації актів цивільного стан. Про повідомляє прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

Також обговорили зміни та новації, які впроваджуються у системі органів ДРАЦС. Зокрема, роботу офісу «Open Space», надання послуги «Шлюб за добу», впровадження послуги «Е-малятко» (отримання послуг, повʼязаних з народженням дитини через інтернет).

- Ми піклуємось про якість надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану. Тому цього року проводимо серію мотиваційних тренінгів для працівників системи ДРАЦС. Херсон став 13-им регіоном, де провели подібний семінар. Його основна мета - не перевірка знань чи умінь, а саме мотивація на професійний розвиток, самовдосконалення, набуття комунікаційних навичок. Активних та прогресивних – підтримати, більш пасивних – зарядити позитивом та вивести із надуманої зони комфорту, показавши можливості розвитку. Ми хочемо показати кожному працівнику системи його власні професійні можливості та реальні шляхи їх повноцінної реалізації. – зазначила Ірина Дубиківська.

Громадян з окупованого Криму найбільше обслуговують відділи ДРАЦС Херсонщини

На початку тренінгу презентували результати роботи відділів ДРАЦС області з початку 2019 року.

За І півріччя 2019 року відділи ДРАЦС області перерахували майже 3 мільйони гривень до спеціального фонду державного бюджету за надання додаткових платних послуг. Це є шостим показником за рейтингом серед всіх регіонів України.

Відділи ДРАЦС Херсонщини активно беруть участь у пілотних проектах, що запроваджені Міністерством юстиції України.

Наприклад, з початку 2019 року у пологових будинках області було видано 2310 свідоцтв про народження та подано 1 625 заяв про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини.

Також з початку 2019 року зареєстровано 509 шлюбів «за добу».

У серпні минулого року на базі Херсонського міського відділу було відкрито офіс за принципом відкритого простору «Open space», де громадяни можуть без жодних черг отримати весь спектр послуг, які надають відділи ДРАЦС: отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану.

З часу відкриття в офісі надано послуги 8580 громадянам.

У листопаді планується відкриття ще двох подібних офісі на базі Генічеського та Дніпровського відділів.

- Чому відкриття Open Space було дуже важливим саме для Херсона? Бо саме Херсонщина найбільше обслуговує наших громадян із окупованого Криму.

У зв’язку з близьким територіальним розміщенням до окупованої території Автономної Республіки Крим, саме на спеціалістів відділів ДРАЦС Херсонщини припадає велике навантаження по обслуговуванню жителів цього регіону у порівнянні з іншими відділами України.

Наприклад, відділами ДРАЦС ГТУЮ у Херсонській області за рішенням суду зареєстровано народжень: за 2017 рік -1443, за 2018 рік - 1599, за 2019 рік - 1063, смертей - за 2017 рік - 242, за 2018 рік - 246, за 2019 рік - 116.

Нам є чим пишатись і що вдосконалювати. Зберігаємо минуле, творимо сучасне заради майбутнього! – зазначив керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: