Херсон °C

На Херсонщині 6,2 тисяч зареєстрованих безробітних

Новости » Общество
0

На Херсонщині 6,2 тисяч зареєстрованих безробітних З початку року 20,3 тисяч осіб скористалася послугами Херсонської обласної служби зайнятості. Наразі 6,2 тисяч зареєстрованих безробітних, з яких більше половини складають жінки, а третину - безробітна молодь віком до 35 років, отримують послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Херсонського обласного центру зайнятості.

За словами директора обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова за цей період за допомогою обласної служби зайнятості забезпечено роботою 16,0 тисяч громадян.

«Упродовж січня - липня поточного року роботодавці області надали до обласної служби зайнятості майже 17,6 тисяч вакансій, що дещо більше минулорічного показника. У середньому по Херсонській області на 01 серпня 2019 року на одну вакансію претендувало 4 особи, які шукали роботу», - зазначив керівник обласного центру зайнятості.

За цей період активно впроваджувалися механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. Так, 255 безробітних працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

Важливого значення має кадрове забезпечення галузей економіки відповідно до реальних потреб ринку праці. Професійне навчання за направленням служби зайнятості з початку року пройшли 4,0 тисяч безробітних. Більшість із них навчались на замовлення роботодавців, отже, працевлаштовані.

З початку року до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 3,5 тисячі осіб з числа безробітних.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: