Херсон °C

Відбулося літературне рандеву з Антоном Санченком

Новости » Общество
0

Літературний тур Херсонщиною «Книгомандри» від Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова триває: 14 та 15 серпня відбулося літературне рандеву з Антоном Санченком. Про це повідомляє пресслужба облради.

Антон Санченко – український письменник-мариніст, перекладач, видавець, розробник інформаційно-пошукових і аналітичних систем, переможець конкурсу «Тенета-2002» в номінації «Любовний та сентиментальний роман». Народився в Херсоні, навчався у Херсонському морехідному училищі рибної промисловості.

На літературне рандеву з Антоном Савченком до обласної юнацької бібліотеки завітали шанувальники, молодь, блогери та підписники сторінки письменника. Пан Антон багато розповідав про особливості співіснування електронних і друкованих книг у сучасному світі, використання Інтернету для реклами і продажу книжок, історію розробки свого сайту та видавництва.

На зустрічі автор презентував два переклади: «Терор» Дена Сіммонса – роман про експедицію та північний полюс, що грунтується на реальних подіях, та «Зухвалі капітани» Ред’ярд Кіплінга – історію про двох підлітків, які пережили багато пригод на риболовецькому судні. Цікавою була для слухачів також розповідь про навчання в Херсоні та морські перипетії, які надихнули колишнього моряка викласти їх на папір.

Другий день підготував письменнику одразу дві зустрічі в Олешківському районі. Зранку Антон Санченко спілкувався з місцевими бібліотекарями та військовослужбовцями військової частини 42-07, які зібралися в Раденській сільській бібліотеці. Гість дізнався у бійців, що вони полюбляють читати, кого з сучасних авторів знають та скільки часу проводять у бібліотеках. Поетеса-краянка Любов Гречка привітала учасників проекту та прочитала декілька своїх віршів.

На велике прохання поціновувачів творчості письменників-мариністів Антона Санченка запросили на зустріч до бібліотеки-філії №3 ім. А. Кудієвського Олешківької ЦБС. На літературне рандеву завітали краєзнавці, письменники і бажаючі познайомитися та послухати талановитого краянина. Розмова вийшла теплою та невимушеною, пан Антон розповідав про роки навчання у «Рибтюльці», згадував славетних капітанів-земляків та історію суднобудування на Херсонщині. На пам’ять про зустріч олешківці подарували автору свої книжки.

Попереду ще багато зустрічей, тож слідкуйте за анонсами та мандруйте з #Книгомандри.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: