Херсон °C

«Це піар!» - депутат про губернаторський аудит бюджету

Новости » Общество
0

19 серпня у Херсонській ОДА оприлюднили результати комплексного аудиту використання бюджетних коштів, який виконано на замовлення голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва. Цифри на перший погляд вражають! Загальна сума виявлених фінансових та нефінансових порушень за період з 1 січня 2018 року по 1 липня 2019 року складає майже 845 мільйонів гривень! Більше 60 мільйонів збитків від діяльності херсонських чиновників! Але чи дійсно такі масштаби порушень? А якщо так, то де кримінальні справи?

Депутат Херсонської обласної ради, член бюджетної депутатської комісії Марина Чернишова (на фото) на власній сторінці у Фейсбук виступила з критикою аудиту та трохи пролила світло на те, як формуються подібні звіти:

«Вже не один день хочеться написати, що останнім часом керуючі державою та областю просто зашкалюють у формулюваннях: - «Ймовірна корупція» - ось, дивіться Аудит; - ми зупиняємо ДФРР та субвенції (хто не розуміє - державні кошти на підтримку розвитку об`єктів у селах, містах, районах) з метою уникнення корупції на місцях... Питання: ви для кого даєте таке формулювання? Грамотні розуміють наступне:

1) Це піар! Бо поки показати немає що з власних досягнень, імітується боротьба з корупцією (всі ведуться, головне гарно оформити, гучною назвою «Аудит»). Хто стикався з державними/комунальними коштами, той розуміє, що ти не встигаєш направити кошти, навіть цільові, на об’єкт, як вже в реєстрі з’являються кримінальні провадження, а до тебе стукають: або ділися, або блокуємо (гарний приклад - онкодиспансер). Потім з`являється статистика… І парадокс у тому, якщо ти гарно працюєш і залучаєш багато коштів, «порушень» на папірцях Аудиту з`являється відповідно більше. Але чи насправді вони є, це нікого вже не цікавить. Піар вже зроблений, людей облито брудом…

2) Щодо ДФРР та субвенції на Соцекономрозвиток. Так от, щоб узурпувати державні кошти зверху, треба придумати суттєву причину (бо скоро народ зрозуміє, що у селі дороги, садки і т.д. не будуються) - ну, звісно «боротьба з ймовірною корупцією на місцях»...», - йдеться у пості Чернишової.

Нагадаємо, Аудит містить данні перевірок, проведених управлінням з питань внутрішнього аудиту Херсонської обласної державної адміністрації, управлінням Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області, Головним управлінням ДФС у Херсонській області, АРК та м. Севастополі, Рахунковою палатою та установами державної казначейської служби України в Херсонській області протягом 2018, першого півріччя 2019 року, а також данні, отримані в процесі дослідження, проведеного комісією, призначеною розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 15.07.2019. Тобто фактично це – зведена інформація про роботу контролюючих та правоохоронних органів, яка була проведена ще за минулої влади.

Херсон Онлайн

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: