Херсон °C

Обласна рада закликає місцеві громади передбачити софінансування програми боротьби з онкозахворюваннями

Новости » Общество
0

Обласна рада разом з Департаментами фінансів, охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації та КЗ «Херсонський обласний онкологічний диспансер» провела аналіз фінансування заходів обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням ХХІІІ сесії обласної ради VІІ скликання від 8 лютого 2019 року. Про це йшлося на нараді з головами районних рад, об’єднаних територіальних громад та міськими головами з питань виконання обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2023 роки, впровадження медичної реформи та розвитку області. Про це повідомляєпресслужба облради.

- За 7 місяців 2019 року в обласний бюджет надійшло 400 мільйонів гривень, з них 5,4% направлено на виконання заходів обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями. Ви всі знаєте доходи ваших бюджетів, я прошу розрахувати, які відсотки ваші ради спрямовують на фінансування цієї обласної програми. Впевнена, що це набагато менше за 1 відсоток, а в окремих ОТГ, містах та районах, взагалі не передбачено фінансування, – звернулася до присутніх на нараді заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова й закликала зробити прорахунки, виходячи з даних по стану з онкозахворюваністю по кожній громаді, кількості населення, яке першочергове потребує проведення обстежень чи дороговартісного лікування.

Як зазначалося на нараді, є успішні приклади фінансування заходів програми та співпраці по проведенню досліджень у атестованій лабораторії обласного онкологічного диспансеру. Але такі приклади поодинокі.

- Прорахувати фінансування безкоштовних обстежень, вартості лікування людей, які проживають на території ваших громад, треба зараз, бо саме починається формування місцевих бюджетів на наступний рік, – акцентував голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Як запевнили у Херсонській обласній раді, всім громадам, керівникам ОТГ, райрад, у разі необхідності буде надаватись методична підтримка як у питаннях бюджету, так й у проведенні роз’яснювальної роботи серед депутатського корпусу рад, щодо необхідності фінансування профілактики, раннього виявлення та лікування онкологічних хвороб.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: