Херсон °C

Дитячі заклади освіти Каховського району готові до нового навчального року

Новости » Общество
0

З 1 вересня 2019 року в м. Каховка та Каховському районі у новому 2019/2020 навчальному році запрацюють 57 дитячих закладів освіти, у тому числі: 4 навчально-виховних комплексів, 25 дошкільних і 27 загальноосвітніх закладів та 1 дитячий будинок інтернатного типу «Радість». Про це йдеться на сайті Головного управління держпродспоживслужби в Херсонській області.

З 14 серпня поточного року фахівцями Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено 57 позапланових перевірок у складі комісії з перевірки готовності навчальних закладів до роботи у новому навчальному році.

Перевірками встановлено, що в м. Каховка та Каховському районі є позитивна динаміка стосовно покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів, а саме: влітку 2019 року було проведено реконструкцію та капітальні ремонти 3 харчоблоків загальноосвітніх закладів та 2 харчоблоків дитячих дошкільних закладів із заміною технологічного обладнання, облаштування харчоблоків відповідно до вимог санітарних норм та правил; у закладах проводиться заміна вікон, дверей, лінолеуму; зроблено капітальні ремонти приміщень внутрішніх туалетів у 4 загальноосвітніх закладах, проводяться капітальні ремонти навчальних приміщень для початкових класів за програмою "Нова українська школа” із 100% заміною шкільних меблів. У 2019 році придбано інтерактивне обладнання та облаштовано спеціалізовані кабінети фізики, географії, лінгафонний, біології (придбано мультимедійний проектор з інтерактивними функціями та 10 портативних комп’ютерів для учнів).

Всі дитячі навчальні та дошкільні заклади в Каховському районі забезпечені холодною та гарячою проточною водою. 98,2% закладів від загальної кількості забезпечені гарячою проточною водою, холодильним обладнанням, столовим та кухонним посудом, мийними та дезінфікуючими засобами у достатній кількості.

Також, в 7 закладах освіти (4 загальноосвітні школи та 3 дошкільних заклади) Тавричанської сільської ради встановлені фільтри доочистки питної води.

Всі діти початкової ланки будуть охоплені гарячим безкоштовним харчуванням за кошти бюджету та сільських рад.

Перед початком навчального року заклади складають перспективні меню з урахуванням виконання норм харчування, розклади уроків та розклади перерв. Розгляд та погодження документів триває.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: