Херсон °C

Мати 5 років не платила аліменти власним синам

Новости » Общество
0

Частіше ми стикаємось з тим, що гроші власним дітям не виплачують батьки. Проте на Херсонщині є і горе-матері, які мають сплачувати аліменти власним синам і донькам. Таких на Херсонщині 713.
Одна з них мешкає у Херсоні та з 2014 року мала третину всіх своїх доходів перераховувати двом синам, які за рішенням суду мешкають з батьком у Миколаївській області. Проте діти не отримали жодної копійки.
Державні виконавці Дніпровського району Херсона обмежили 39-річну жінку у праві виїзду за кордон, керуванні авто та користуванні зброєю. Проте про власних дітей мати згадала лише тоді, коли гроші за користування її земельним паєм орендар сплатив не їй. А, після листа державних виконавців, сплатив в рахунок погашення боргу по аліментам її синам.
Лише після цього жінка повністю погасила борг. А це 47 тисяч гривень. Старшому її сину вже 21 рік, а молодшому 17. Тому мати ще має сплачувати аліменти одній дитині.
- Станом на 4 вересня 2019 року державні виконавці Херсонщини стягнули більше 126 мільйонів гривень аліментів на користь 12 000 дітей, з яких завдяки дії Закону#ЧужихДітейНеБуває– більше 60 мільйонів. Окрім цього 6 189 осіб внесено до реєстру боржників зі сплати аліментів. Винесено постанови про обмеження боржників у праві:

· виїзду за кордон по 5 105 особам;

·керування автомобілем по 5 092 особам;

· полювання та користування зброєю по 5 102 особам.

З початку дії Закону #ЧужихДітейНеБуває (лютий 2018 р.) 80 боржників відпрацювали на суспільно корисних роботах, чим заробили власним дітям майже 212 тисяч гривень. – зазначив керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

 

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: