Херсон °C

ХДУ: Фізвосп святкує ювілей

Новости » Общество
0

ХДУ: Фізвосп святкує ювілей27 вересня у Херсонському державному університеті відбувся урочистий концерт,присвячений25-річчю від дня заснування факультету фізичного виховання та спорту ХДУ. На свято до актової зали вишу завітали поважні гості, представники обласної та міської влади,очільники освітніх, спортивних установ, організацій, керівництво та співробітники вишу, відомі спортсмени, студенти та їхні батьки і, звісно, випускники факультету.

Херсонщина завжди славилася своїми спортивними традиціями. Такі види спорту, як веслування академічне, веслування на байдарках і каное, настільний теніс, легка атлетика, стрільба з лука, кульова стрільба, волейбол, боротьба, гандбол та шахи протягом багатьох років були представлені нашими спортсменами на змаганнях найвищого рівня: Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, Європи та України. Завдяки злагодженій роботі професорсько-викладацького складу за 25 років факультет випустив понад десяти тисяч вихованців, з них 26 олімпійців, заслужених майстрів спорту України, чемпіонів та призерів змагань світового рівня. Але для нас вони, перш за все, просто студенти факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету.

ХДУ: Фізвосп святкує ювілей

Привітав ювілярів ректор ХДУ Олександр Співаковський. «25 років – це, в першу чергу, історії людей. Адже саме люди на факультеті, який з’явився ще у Херсонському державному педагогічному інституті імені Н.Крупської, зробили все, щоб сьогодні він став потужним локомотивом розвитку фізичної культури та спорту на Херсонщині», – наголосив ректор.

Також Олександр Володимирович пригадав ім’я відомих спортсменів, які неодноразово ставали переможцями чемпіонатів світу та Європи, отримували звання майстрів спорту міжнародного класу, ставали переможцями змагань різного рівня. Адже за 25 років на факультеті сформувався потужний людський капітал. «Ім’я університету створюють його випускники. Можна з упевненістю сказати, що ці випускники зробили ім’я факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету», - зазначив Олександр Співаковський.

ХДУ: Фізвосп святкує ювілей

 ХДУ: Фізвосп святкує ювілей

Сьогодні факультет складається з трьох кафедр, які очолюють кандидати наук з фізичного виховання та спорту. Досвідчені фахівці навчають близько 500 студентів. Факультету є чим пишатися! Тут сприяли становленню Заслужених майстрів спорту України, майстрів спорту міжнародного класу та кандидатів у майстри спорту. Матеріально-технічна база поліпшується щороку – це й спортивно-ігровий майданчик в парковій зоні, тренажерна зала, сучасна спортивна та гімнастична зали. Багатофункціональне спорядження дозволяє студентам брати участь у змаганнях з різних видів спорту: футбол, волейбол, баскетбол, гандбол, теніс і бадмінтон. У тренажерній залі спортсмени виконують силові навантаження та займаються на кардіотренажерах. Гімнастична зала, окрім свого першочергового призначення, служить базою для проведення занять зі скелелазіння. За допомогою спеціального спорядження студенти вчаться долати природні перешкоди, які зустрічаються під час туризму різних видів. Останнє надбання університету – сучасний басейн, де будуть проходити змагання різних рівнів.

Декан факультету фізичного виховання та спорту Іван Глухов висловив вдячність ректору Олександру Співаковському, який, до речі, є кандидатом у майстри спорту з шахів, за розбудову та розвиток спортивної інфраструктури не тільки факультету фізичного виховання та спорту, а й Херсонського державного університету. Та подякував ветеранам факультету, професорсько-викладацькому складу, студентам та випускникам. Адже саме завдяки їм факультет має такий потужний людський капітал.

Протягом двох годин на сцену піднімалися гості свята, видатні спортсмени, випускники, молодь з інших факультетів, аби привітати факультет з ювілеєм. Викладачі та співробітники отримали грамоти та подяки. Не залишилися осторонь привітань і студенти, які навчаються.

Як завжди активні, талановиті та веселі, вони продемонстрували вокальні номери, хореографічні та спортивні постановки й вокальні номери.

На завершення концерту яскраве вокальне привітання прозвучало й від випускника факультету фізичного виховання та спорту Віктора Романченка, який запалив святкову залу неймовірним драйвом.

Прес-центр ХДУ

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: