Херсон °C

Для юних велосипедистів провели навчання

Новости » Общество
0

У Голопристанському районі працівники відділу ювенальної превенції провели практичне заняття для учнів Пам’ятненської загальноосвітньої школи з правил безпечної поведінки велосипедистів на дорозі. Поліцейські пояснили дітям, що велосипедисти, які не дотримуються або не знають Правил дорожнього руху, можуть опинитися під колесами автомобілів, а також створити аварійні ситуації на дорозі, внаслідок чого постраждають інші учасники дорожнього руху.

На вулицях населеного пункту поліцейські з юними велосипедистами відпрацювали сигнали, які подаються велосипедистами при поворотах і гальмуванні. Ювенали розповіли школярам про вимоги, яких необхідно дотримуватися при їзді на велосипедному транспорті, підкресливши, що рухатися по дорогах загального користування велосипедисти можуть тільки з 16 років і з обов’язковим знанням Правил дорожнього руху. Також хлопцям і дівчатам нагадали про необхідність використання захисної екіпіровки і шоломів при їзді на велосипеді, про необхідність носіння світловідбивних елементів в темний час доби.

Після теорії учні перейшли до практики - діти попрактикувалися в управлінні велосипедом з урахуванням засвоєних правил. Особливу увагу інспектори приділили тому, що перетинати проїжджу частину по пішохідному переходу велосипедист повинен не на велосипеді, а котити свій транспортний засіб біля себе. Діти відпрацювали навички безпечного переходу дороги, вчилися пересуватися на велосипедах з дотриманням вимог розмітки і дорожніх знаків.

Такі заняття мають допомогти юним учасникам дорожнього руху приймати правильні рішення в різних умовах під час їзди на велосипедах.

За інформацією відділу комунікацій поліції Херсонської області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: