Херсон °C

10 тисяч однорічних сіянців сосни висаджені в Олешківському лісі

Новости » Общество
0

Шість сотень людей долучились до відновлення Олешківського лісу. Серед них і родина Костянтина з Херсона. Мама, тато та двоє діток приїхали сьогодні до лісу, щоб власноруч висаджувати дерева. За словами Костянтина, ще його дід 40 років тому висаджував ліс на Херсонщині, а зараз, дізнавшись про ініціативу голови облдержадміністрації Юрія Гусєва, родина Костянтина не вагаючись відгукнулась долучитися до відновлення Олешківського лісу.

 

«У нас найбільша пустеля у Європі, а без лісу це загрожує нам і суховіями, і ерозіями ґрунтів, – розповідає Костянтин. – Це найбільший рукотворний ліс у Європі. Ми аграрна область, цей ліс захищає наші поля, наші врожаї».

 


За кілька годин 10 тисяч однорічних сіянців сосни кримської були висаджені на площі 3 га. У 2007 році тут була пожежа, однак за кілька років лісова екосистема почне відновлюватися, а через кілька десятків років тут буде повноцінний ліс.

Юрій Гусєв розповів, що цієї осені протягом найближчих тижнів буде висаджено 64 га нового лісу, а на весну заплановано висадити не менше 150 га лісу.

За матеріаламиХерсонської обласної ради

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: