Херсон °C

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла?

Новости » Общество
0

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла?Засідання Херсонського міського суду щодо зняття з-під арешту українського судна «MRIYA» тривало менше 10 хвилин. Сторона звинувачення – ГУ СБ АР Крим з дислокацією в Херсоні заявили про відвід слідчого судді. Так, начальник слідчого відділу ГУ СБ АР Крим з дислокацією в Херсоні Андрій Просняк на засіданні заявив, що, по-перше, кримінальне провадження передано іншому слідчому та в інше Управління, а воно в Києві. По-друге,- в мирних акціях, що організовували члени екіпажу та небайдужі херсонці, працівник СБУ вбачає тиск на суддю. 

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла? 

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла? 

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла?

В свою чергу, сторона з боку захисту судна «MRIYA» повідомило журналістам, що реальні підстави для відводу судді відсутні.

«Сторона звинувачення вказує, що можливою підставою для цього було упередження судді під час прийняття судового рішення. Яким чином ця упередженість могла відбутися - сторона обвинувачення не обґрунтувала, вони посилались на якісь не зрозумілі процесуальні моменти, вказуючи на інше кримінальне провадження… Тому я не знаю, яким далі буде рішення суду, однак вже зрозуміло 100%, що судового засідання вже не буде і питання зависло в повітрі. А компанія буде продовжувати нести збитки, - розповів адвокат Никифоров Дмитро.- Я переконаний у тому, що Вищі судейські інстанції наддадуть оцінку, що відбулося. Оскільки я впевнений у нашій правоті. Як і у тому, що докази про те, як окремою фізичною особою, що, можливо, заходила на вказаному судні в АРК, не можуть слугувати для того, щоб втручатися у право власності іноземної компанії і підривати міжнародний авторитет України серед нафтотрейдерів».

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла?

Окрім того, захисники повідомили, що вже зібрано докази, що судно «MRIYA» не заходило до закритих портів АРК та компанія, котрій належить вказане судно, у 2018 році не могла знати про те, що знаходилось чи не знаходилось на заборонених територіях.

«На судні «MRIYA» перебувають нафтопродукти. Вантаж належить швейцарській компанії. Українські правоохоронні контролюючи органи не мають жодної претензії до вантажу, який знаходиться на судні. Тим не менш, компанія власника судна стала заручником цього судна. Оскільки, вона зараз не може ні його перевантажити на інше судно, ні відвести до пункту призначення. Вказане рішення реально порушує права низки осіб: власника судна, орендаря судна, швейцарської компанії, власника вантажу, членів екіпажу, які залишаються без роботи. І це все через капітана судна громадянина Російської Федерації, який нібито у 2015 році заходив в закриті порти АРК, і реальних доказів ми не бачимо», - наголошує захист.

Перед засіданням біля Херсонського міського суду зібралася не тільки команда «MRIYA», але й їх родичі та знайомі.

Люди виступали за те, аби судом було прийняте законне рішення, аби СБУ перестало тиснути на суд. В результаті бачимо, що суд перенесено, і ініціатором цього якраз виступило СБУ.

 

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла?

Денис – один із тих, хто прийшов підтримати моряків, він сам із родини моряка, має друзів на цьому судні.

 

СБУ АР Крим вигідно, щоб справа танкеру «MRIYA» зависла?

Після засідання Денис розчаровано підтверджує, що правоохоронці, котрі мають захищати інтереси громадян, діють зовсім в іншому направленні: «Переведення засідання до Києва, чи іншого міста, позначатися буде на тому, що не кожен родич не зможе туди поїхати. Відповідно, як говорив представник СБУ, не буде такого тиску надаватися, чого вони і добиваються, щоб ми нічого не знали та не могли відразу підтримати своїх родичів та друзів. Нашу підтримку вони називають «тиском». Тож там їм дійсно буде легше прийняти рішення, в ту сторону, яку їм зручно. І не відомо, як воно піде. Якби це рішення було подано до початку суду, то, мені здається, і прогноз був би зовсім інше. А так все сплановано, і підлаштовано. Один із способів, щоб затягнути прийняття законного рішення по даному питанню».

Сьогодні стало зрозуміло, що громадський резонанс таки примусив деяких вивертатися, одначе скоро побачимо – чи підуть на це судді…

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: