Херсон °C

«Буревісник» повернувся до ХДУ

Новости » Общество
0

Радісною новиною поділився ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський. Пройшовши довгі судові тяганини заклад отримав свої права на власність 2 га, розташованих на узбережжі Чорного моря на території СОТ «Буревісник».

«Буревісник» - важлива складова інфраструктури нашого вишу. Вже не один десяток років тут проходять практику наші студенти, оздоровлюються родини наших працівників, тому доля табору турбувала нас всіх. Остання крапка в багаторічному судовому процесі поставлена!

https://supreme.court.gov.ua/userfi…/…/REZ_2019_10_16_pp.pdf

Протягом останніх 10 років навколо земель «Буревісника» тривала судова тяганина. Однак 16 жовтня 2019 року Великою Палатою Верховний Суд було задоволено касаційні скарги Херсонського державного університету та заступника прокурора Херсонської області. Це означає, що спортивно-оздоровчий табір отримає нове життя!

Рішення Апеляційного суду Херсонської області було скасовано та залишено в силі рішення Скадовського районного суду Херсонської області, яким було визнано не дійсними договори оренди земельних ділянок рекреаційного призначення, наданих стороннім користувачам, загальною площею понад 2 га, розташованих на узбережжі Чорного моря на території СОТ «Буревісник» ХДУ. Раніше Великою Палатою Верховного суду вже було скасовано рішення, яким Лазурненська селищна рада з перевищенням повноважень вказані земельні ділянки перевела з державної власності до земель запасу територіальної громади.

Для адміністрації вишу це було справою честі - захистити права колективу ХДУ та його студентів! Для університету - це новий старт для розвитку і нарешті - завершення процедури оформлення документів земельної ділянки під СОТ «Буревісник», - написав О.Співаковський у Фейсбуці.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: