Херсон °C

Школярі завітали до прикордонників у Херсоні

Новости » Общество
0

Учора, в рамках національно-патріотичного виховання молоді, до прикордонників Херсонського загону завітали учні Горнастаївської загальноосвітньої школи. Діти подолали 150 кілометрів для того, щоб ближче познайомитись з сучаснимиохоронцями кордону, адже для їхнього селища прикордонники мають особливе значення, повідомляє помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби Іван Шевцов.

Восени 1941 року 14 бійців розвід групи 25 прикордонного полку, виконуючи бойове завдання вийшли на східну околицю Горностаївки та вступили в нерівний бій з фашистськими військами. Усі вони героїчно загинули, а селяни, які були свідками тих жахливих подій, поховали прикордонників у братській могилі. З того часу місцеві жителі вшановують пам'ять героїв-прикордонників. На місці братської могили встановили меморіальну плиту та Пам’ятний Знак Прикордонникам, як символ вірності військовому обов’язку.

Під час екскурсії по управлінню Херсонського прикордонного загону та відділу прикордонної служби «Херсон» військовослужбовці розповіли дітям про основні завдання та функції прикордонного відомства, а також провели цікаві заняття та продемонстрували роботу службової собаки з пошуку наркотичних речовин.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: