Херсон °C

В облраді відбулася перша робоча нарада з питань оптимізації закладів системи охорони здоров’я

Новости » Общество
0

Від головуванням голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера відбулася перша робоча нарада з питань оптимізації закладів системи охорони здоров’я обласного підпорядкування. Про це повідомляє пресслужба Херсонської облради.

У вересні під час підготовчих заходів до переводу медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства головним лікарям та керівникам громад, на території яких знаходяться ці заклади, було запропоновано надати свої пропозиції щодо ефективної роботи в нових умовах. Певна кількість таких звернень надійшла до Херсонської обласної ради. Наприклад, є звернення головного лікаря Херсонського обласного протитуберкульозного диспансеру Володимира Бурятинського щодо реорганізації та оптимізації мережі протитуберкульозних закладів у межах реформи системи охорони здоров’я. Наразі цей заклад, згідно вимогам законодавства, перетворено у Комунальне некомерційне підприємство «Фізіопульмонологічний медичний центр» Херсонської обласної ради, що дає можливість з квітня 2020 року отримувати оплату за надання послуг через Національну службу здоров’я України (НСЗУ). Головний лікар вважає, що його КНП є єдиними закладом в області, яке відповідає всім визначеним критеріям і може надавати весь спектр медичної допомоги з лікування туберкульозу у дорослих та дітей.

Робота у нових умовах – це актуальне питання для усіх закладів охорони здоров’я.Зараз триває формування бюджету на наступнийрік, тому доречно визначитись з мережею закладів охорони здоров’я, щоб передбачити належне фінансування. Саме цю роботи ми й розпочали. Наше завдання – позбутися дублювання функцій без шкоди для кінцевих споживачів медичних послуг. Ми не ставимо собі на меті закрити певну кількість медичних закладів, але прийшов час вирішити долю тих, де нема раціонального завантаження, де якість послуг не відповідає стандартам, – зазначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Питання оптимізації обговорювалось на нараді у присутності головних лікарів закладів охорони здоров’я. Наприклад, Володимир Бурятинський пропонує КНП «Фізіопульмонологічний медичний центр» зробити базовим, приєднавши до нього інші протитуберкульозні заклади, розташовані в районах області. Головний лікар КНП «Херсонська обласна дитяча лікарня» Інна Холодняк вважає, що послуги дітям з лікування туберкульозу має надавати спеціалізований заклад, який очолює вона. Існують й інші пропозиції, які потребують фахового обговорення.

Ми просимо головних лікарів письмово оформити свої пропозиції по розвитку КНП, зробити порівняльні таблиці та розрахунки, мати обґрунтування. Всю цю інформацію ми надамо на розгляд депутатів Херсонської обласної ради, щоб усі рішення були виваженими, – повідомила заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Пропозиції керівників закладів охорони здоров’я обласна рада збиратиме ще тиждень, одночасно будуть продовжуватись й заслуховування керівників медичних закладів.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: