Херсон °C

Департамент екології відмови ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин

Новости » Общество
0

Департамент екології відмови ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин Департаментом екології та природних ресурсів захищено право на чисте довкілля м. Херсона та прилеглих територій Білозерського району (с. Східне, с. Петрівка, с. Музиківка).

Як повідомляє директор Департаменту екології Юрій Попутько, 8 листопада 2019 року Херсонським окружним адміністративним судом винесено рішення у справі щодо відмови Департаменту у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, всім відомому птахівничому господарству в с. Східне.

Згідно інформації, ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» позивалося до Департаменту з вимогою скасувати рішення про відмову у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин. Проте Херсонський окружний адміністративний суд вирішив відмовити ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» у задоволенні позову. Виходячи із заявлених позивних вимог, системного аналізу положень чинного законодавства України та матеріалів справи, суд дійшов висновку, що Департаментом доведено правомірність відмови ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Підставами для відмови у видачі зазначеного дозволу стали: відсутність очисних споруд, недостовірні відомості щодо кількості джерел викидів забруднюючих речовин, проведений розрахунок обсягів викидів не відповідає реальним потужностям підприємства (в 10 разів зменшена кількість птахів), здійснюється скид неочищених стічних вод до балки р. Вірьовчина, що призводить до її забруднення, відсутнє послідосховище, порушені умови зменшення санітарно захисної зони підприємства, відсутній висновок з оцінки впливу на довкілля. Нагадаю, що саме це підприємство є винним у тому нестерпному смороді, що накривав місто позаминулого літа. Відповідно до статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися лише на підставі дозволу, відсутність якого є підставою для зупинення господарської діяльності ПрАТ «Агрохолдинг Авангард». Чекаємо на таке саме справедливе рішення Окружного адміністративного суду міста Києва стосовно визнання законними приписи Державної екологічної інспекції в Херсонській області щодо зупинення господарської діяльності ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» на території Херсонської області до приведення у відповідність до санітарних та екологічних норм.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: