Херсон °C

Програма соціально-економічного розвитку має містити показники ефективності – Рукавішнікова

Новости » Общество
0

28 листопада відбулась колегія Херсонської облдержадміністрації, участь у якій взяла заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

На розгляд членам колегії був запропонований проєкт Програми соціально-економічного розвитку Херсонської області на 2020 рік, підготовлений фахівцями обласної адміністрації.

- Програма – це стратегічний документ, який визначає пріоритети розвитку області та ті напрямки, які треба розвивати та фінансувати. Однак, на мою думку, у проєкті не вистачає показників ефективності, щоб було зрозуміло, як ми рухаємось й чи є від заходів, які ми реалізували, позитивний результат, – зауважила Оксана Рукаішнікова та навела приклад по розділу «Соціальний захист населення», де основні заходи по виконанню визначених завдань цілком співпадають з очікуваними результатами.

Окремо Рукавішнікова звернула увагу на розділ «Охорона здоров’я». За її словами, у проєкті не враховані заходи Програми по боротьбі з онкозахворюваннями, яку обласна рада затвердила у лютому цього року. Як приклад вона навела прописану у проєкті необхідність проведення виїзних обстежень, виконання скринінгові досліджень для раннього виявлення раку. Тоді як всі ці заходи містяться у Програмі по боротьбі з онкозахворюваннями й їх просто треба виконувати та фінансувати. Як й заходи з підтримки медичних працівників, на розробці яких майже рік наполягала обласна рада. Зараз вони начебто прописані, але не підкріплені фінансуванням, а тому медики навіть не знають про те, що потенційно є можливість отримати компенсацію за проїзд чи житло з обласного бюджету. І все це на фоні нестачі медичних кадрів та дефіциту фахівців.

- Обласна рада ретельно розгляне проєкт Програми соціально-економічного розвитку Херсонської області на 2020 рік на предмет того, які визначені пріоритети, як прописані заходи співвідносяться з наявністю фінансування у проєкті бюджету на 2020 рік. Буде неправильно, якщо важливі для жителів області напрямки залишаться лише декларацією, не підкріпленою фінансуванням, – зазначила Оксана Рукавішнікова.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: