Херсон °C

Херсонці, які працюють сезонно чи навчаються у Польщі, зможуть надіслати посилки рідним

Новости » Общество
0

Українці, що мешкають постійно, працюють сезонно чи навчаються у Польщі, зможуть надіслати посилки рідним вигідно та надійно. Укрпошта відкриває новий канал доставки посилок за 3-6 днів з часу відправки зі складу у Польщі в Україну. Національний поштовий оператор разом із партнерами-приватним поштовим оператором «SMART Forwarding» та польською компанією «InPost» почали тестові доставки міжнародних поштових відправлень із Польщі.

«Укрпошта стала ближчою для українців із Польщі: як для мігрантів, сезонних заробітчан і студентів, так і для дрібних підприємців, які можуть, знаходячись у Польщі, викупити й відправити товар клієнтам в Україну. Ми з партнерами надаємо, мабуть, єдиний економний офіційний канал доставки товарів або речей. Він зручний, надійний, простий. Наприклад, відправка посилки із кросівками, одягом та продуктами харчування у заводський упаковці через поштомат «InPost» вагою 10 кг розміром до 19x38x64 см коштуватиме приблизно 37 злотих чи близько 230 грн в еквіваленті. Якщо вартість вкладень одного отримувача в одній поштовій депеші не перевищуватиме митний ліміт у 100 євро, митне оформлення проводитиметься за спрощеним механізмом. Поки працюємо в тестовому режимі, робимо щотижневі доставки, налагоджуємо всі процеси, аби сервіс був максимально зручним для споживачів. Плануємо незабаром збільшити частоту відправлень із Польщі до 2-3 на тиждень», - сказав перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.

В Укрпошті наголошують, що новий канал доставкине тільки безпечніший, але й у середньому на 20-25% вигідніший за альтернативні варіанти.

Доставляються товари вагою до 30 кг без обмеження вартості відправлення. Проте, міжнародні поштові відправлення, вартість яких перевищує митний ліміт у 100 євро, будуть підлягати додатковому оподаткуванню. В той час, національний поштовий оператор Польщі, як спеціальне рішення доставки в Україну, пересилає посилки вагою тільки до 20 кг і вартість відправлення не має перевищувати 400 злотих чи у еквіваленті 94 євро.

Клієнти на сайті партнера проекту Smart Post Global зможуть обрати спосіб відправки з Польщі та доставки в Україні, заповнити митну декларацію, форми про відправника та одержувача, та оплатити замовлення онлайн.

Шлях відправлення із Польші в Україну можна відстежити за трек-номером на сайті Укрпошти.

Найближчим часом компанія планує запуск подібних каналів міжнародної доставки посилок в Україну із Італії, Великої Британії, Німеччини, тощо.

Як відправити посилку?

1.Сформувати та запакувати відправлення. Оплатити відправлення можна на сайтіSmart Post Global, зазначивши:

·масу й габарити посилки,

·дані відправника й одержувача,

·детальний вміст вкладення,

·спосіб відправки у Польщі через мережу InPost (відділення/поштомати/ кур’єром),

·спосіб доставки по Україні через Укрпошту (до відділення/кур’єром*)

2.Роздрукувати супровідні документи та прикріпити на коробку.

3.Вказати на посилці міжнародний трек-номер, який надіслано на електронну пошту разом із супровідними документами.

4.Відправити посилку можна одним із трьох способів:

·кур’єром inPost (можна викликати у будь-який населений пункт Польщі),

·через поштомат inPost (24/7),

·у відділенні inPost.

5.На електронну пошту відправника будуть надіслані митні документи, поштові ярлики, та рахунки-фактури, що підтверджує оплату послуг доставки.

6.Відстежити рух посилки за допомогою міжнародного трек-номера можна на сайті Smart Post Global та на сайті Укрпошта.

7.Отримати посилку в Україні можна у будь-якому з 11000 відділень Укрпошти або кур’єрською доставкою в обласних центрах.

Як відправити посилку без роздруківки супровідних документів:

1.Обрати на сайті спосіб доставки «Без принтера».

2.На телефонний номер Польщі буде надіслано СМС із 10-значним кодом.

3.Код написати на коробці, разом зі словом «ZWROT» великими символами. (Наприклад: ZWROT1234567890). Важливо! Термін дії коду – 3 доби.

4.При відправці через відділення InPost потрібно ідентифікувати оператору своє відправлення як ZWROT та вказати його номер. Також не забрудьте написати міжнародний трек-номер на упаковці.

 

*кур’єрська доставка можлива до міст мільйонників та обласних центрів (за винятком територій, тимчасово не підконтрольних Україні).

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: