Херсон °C

Обласні КНП з охорони здоров’я зможуть отримувати 100% орендної плати на розвиток

Общество, Здоровье
0
Члени постійної депутатської комісії Херсонської обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності на своєму засіданні розглянули звернення директора КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня» Віктора Клименка щодо спрямування 100% орендної плати на рахунок цього КНП. Про це повідомляє Херсонська облрада.
Як поінформувала присутніх заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова, зараз, за рішенням обласної ради, 30% орендної плати спрямовується до обласного бюджету, 70% залишається у розпорядженні закладів охорони здоров’я. Такий розподіл свого часу дозволив збільшити розмір надходжень як до обласного бюджету, так й до спецфонду медичних закладів. Останні зацікавленні у тому, щоб у конкурсах на право оренди перемагали орендарі, які пропонують найбільшу вартість за 1 квадратний метр, бо це гроші, які йдуть на покращення матеріальної бази лікарні та на її розвиток.
– Наступний рік непростий для наших медичних закладів. КНП – це некомерційні підприємства, які ведуть самостійно фінансову діяльність, зароблені завдяки наданню лікувальних та не лікувальних послуг надходження не виводяться, а реінвестуються в заробітну плату, нове обладнання та підвищення якості послуг. Тому цілком логічно, щоб кошти отримані КНП від оренди залишались на розвиток у повному обсязі, – зазначила Оксана Рукавішнікова і запропонувала депутатам підтримати спрямування 100% орендної плати на рахунки всіх новостворених КНП.
Депутати одноголосно підтримали пропозицію. Також рекомендовано внесення відповідних зміни до Договорів оренди нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад області.
Якщо на сесії Херсонської обласної ради буде підтримана пропозиція комісії, то 100% надходжень від оренди вже з наступного року зможуть залишатись у розпорядженні 26 медичних закладів, на базі яких створені або створюються КНП.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: