Херсон °C

Чому для Херсонської мерії важливіші чиновники, ніж військові? Про виділення коштів на культурні заходи

Общество, Экономика
0

Депутати Херсонської міської ради планують затвердити на наступний рік Програму культурно-масових, мистецьких заходів і підтримки заходів у рамках проведення міжнародних, всеукраїнських, міських фестивалів і конкурсів на 2020 рік. Фінансуватиметься Програма, згідно з офіційними даними, з міського бюджету. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми - 6млн 450тис грн.

Як вказують депутати, основними завданнями Програми є:

Підвищення ролі закладів і установ культури, громадськості в житті населення міста шляхом проведення фестивалів, свят, конкурсів, організації культурно-дозвіллєвих програм до пам'ятних, ювілейних та державних подій, участі творчих колективів та окремих виконавців у міжнародних, обласних та всеукраїнських конкурсах та фестивалях;

Збереження та розвиток творчого потенціалу, народного мистецтва.

Наприклад, заплановані наступні заходи, розписано і їх вартість. Так, у січні Управління культури міської ради, громадські організації національно-патріотичного спрямування (спільно з управлінням культури обласної державної адміністрації) проведуть заходи до Дня Соборності України та Дня пам'яті Героїв Крут за 8 тис грн. Ще у січні Мітинг до Дня Героїв Небесної Сотні проведе Управління культури міської ради(спільно з управлінням культури обласної державної адміністрації) за 5 тис грн.

У лютому Мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав проведуть Управління культури міської ради, міська спілка ветеранів Афганістану за 15 тис грн.

А, наприклад, заходи до 75 річниці Дня визволення м.Херсона від фашистських загарбників Управління культури міської ради, міська рада ветеранів планують провести за 75 тис грн.

В таку ж ціну, 75 тис грн, обійдеться міському бюджету і проведення святкових заходів до Дня Державного Прапора України (урочиста церемонія підняття Державного Прапора України) Урочистості та фестиваль "Херсон-кавун" до Дня незалежності України. Все те ж упраління проводитиме свято.

Урочистість до Дня Збройних сил України, наприклад, обійдеться в 10 тис грн. Проводитиме Управління культури міської ради (спільно з управлінням культури обласної державної адміністрації). А ось день місцевого самоврядування херсонці мають оплатити з бюджету 45 тис. грн.

Правда «розщедрилися» чиновники для проведення найграндіознішого в Херсоні фестивалю – «Мельпомену Таврію» в 400 тис грн…

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: