Херсон °C

«Бюджетна» комісія спрямувала проєкт бюджету Херсонщини на розгляд сесії

Общество, Экономика
0
Члени бюджетної комісії з питань бюджету та фінансів на чолі з її головою депутатом Херсонської облради Павлом Філіпчуком на 48-му засіданні розглянули 20 питань порядку денного. Основні теми стосувалися внесення змін до рішення XXII сесії обласної ради VII скликання «Про обласний бюджет Херсонської області на 2019 рік; розподілу додаткового фінансового ресурсу між місцевими бюджетами області. А саме: медична субвенція склала 29 млн.грн, а стабілізаційна дотація з державного бюджету місцевим бюджетам – 10 млн.грн. Крім того, депутати підтримали проєкт обласного бюджету на 2020 рік; проєкт програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік; державну стратегію регіонального розвитку на період до 2027 року.
«Бюджет Херсонщини на 2020 рік складає 2,5 млрд.грн. Левова частка якого, як завжди, піде на фінансування захищених статей: заробітна плата, енергоносії, харчування, медикаменти тощо. Також важливою складовою бюджету є фінансування обласних програм, для реалізації яких депутати затвердили 250 млн.грн», – пояснює голова комісії Павло Філіпчук.
Так само, в процесі роботи з бюджетом, керівниками управління обласної ради з питань аналізу бюджету та регіональних програм і управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області, разом із членами бюджетної комісії, було запропоновано внести низку змін до проєкту бюджету. А саме додатково профінансувати першочергові напрямки, визначені депутатами:
– на фінансування переможців ІІІ конкурсу проєктів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області – 14,6 млн.грн;
– на усунення порушень пожежної безпеки обласних комунальних закладів – 34,8 млн.грн;
– на придбання 3 наркозних апаратів для Херсонської дитячої обласної лікарні – 6,3 млн грн.;
– на придбання цифрового рентгендіагностичного комплексу на 2 робочих місця з безпровідним плоскопанельним детектором для Херсонської обласної клінічної лікарні – 4,5 млн грн.;
– на проведення капітальних ремонтів покрівлі, системи опалення та розмежування приміщень відділень на зони ризику зараження у КНП «Фтизіопульмонологічний медичний центр «ХОР» – 1,5 млн грн.;
– на завершення капітального ремонту фізіотерапевтичного корпусу КНП «Херсонський обласний госпіталь інвалідів та ветеранів війни» – 1,0 млн.грн та інші.
Павло Філіпчук звернув увагу на те, як плідно, конструктивно і злагоджено цього року працювали депутати, департаменти ХОДА та управління Херсонської обласної ради. Нагадаємо, остаточне рішення щодо бюджету Херсонщини прийматимуть депутати обласної ради під час засідання сесії, яку заплановано на 20 грудня 2019 року.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: