Херсон °C

У п’ятірці найкращих фестивалів України – «Книжковий Миколай»

Новости » Общество
0

З 13 по 15 грудня у ТРЦ «Фабрика» відбувся IV Південний фестиваль книги та читання «Книжковий Миколай». Цьогоріч у книжковому фестивалі взяли участь понад сорок українських видавництв – з Києва, Львова, Вінниці, Харкова, Тернополя, Запоріжжя, Одеси, Донецька. Не оминули фестиваль своєю увагою і херсонські видавництва («Наддніпряночка», «Олді-Плюс»). Видавці представили літературу різних жанрів і спрямувань, тому кожен бажаючий мав змогу знайти видання до смаку.

На цьогорічний фестиваль завітало понад 50 письменників та поетів. Зустрічі з гостями впродовж трьох фестивальних днів відбудувалися як на головних локаціях ТРЦ, так і у школах та бібліотеках міста, зокрема і в приміщенняхкнигозбірні ім. Олеся Гончара. Так, бібліотекарі Гончарівки в своїй книгозбірні провели дві зустрічі з Олександром Афоніним, творчі вечори з плеядою українських письменників: Марією Ткачівською, Поліною Кулаковою, Віктором Вальдом, Любов’ю Долик, Вірою Олеш, Галиною Гушак-Міколяш, Світланою Ковальчук, Іваном Гентошем та Володимиром Шовкошитним.

Активну участь у проведенні «Книжкового Миколаю» взяла іХерсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.Розроблені її фахівцями святкові імпрези, ігри й розваги для юних шанувальників книги яскраво завершили 15 грудня IV Південний фестиваль книги і читання. А зранку увагу численних глядачів привернула прем’єрна вистава «Святий Миколай, до нас завітай» у виконанні наймолодших вихованців бібліотечного театру-студії «Чеширський кіт». Ця студія працює в бібліотеці вже 16-й рік, а виступи її вихованців прикрашають святкові заходи дитячої книгозбірні.

На закритті організатори висловили окрему подяку обласним бібліотекам Херсонщини. Теплі слова привітання пролунали й від імені творчої лабораторії майстрів художнього слова Херсонщини: голови Обласної організації Національної спілки письменників України Василя Загороднюка, члена НСПУ та Національної спілки журналістів України, Заслуженого працівника культури України Олега Олексюка, українського поета, почесного громадянина м.Херсона Анатолія Кичинського, поета, перекладача, тележурналіста, Заслуженого діяча мистецтв Валерія Кулика.

«Книжковий Миколай» 2019 року завершився, залишивши по собі теплі спогади про цікаві івенти, про зустрічі з українськими письменниками і нові книги для захоплюючого читання.

 

За інформацією Херсонської обласної ради

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: