Херсон °C

На Херсонщині керівників закладів зобов’язують виконувати приписи пожежників

Новости » Общество
0

Управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад апарату Херсонської обласної ради запросило інформацію щодо ситуації з протипожежною безпекою у 88 закладах, установах, організаціях, які знаходяться в управлінні ради. Аналізували стан виконання приписів контролюючих органів та дії керівників закладів по вирішенню проблемних питань. З’ясувалося, що переважна кількість приписів від 2019 року, але 15 закладів мають не усунуті недоліки по приписах ще 2017 року. І в багатьох випадках не йдеться про капітальні видатки. Про це йдеться в повідомленні Херсонської обласної ради.

Як доповіла на робочий нараді заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова, загальна потреба у коштах на виконання усіх заходів по приписах територіальних підрозділів ДСНС становить майже 70 мільйонів гривень. З них комерційними пропозиціями, тобто коли керівники звернулися до відповідних ліцензованих підприємств та визначили вартість робіт, підтверджено 34,8 мільйони гривень. Ці кошти буде запропоновано передбачити у бюджеті наступного року.

«Це великі кошти для обласного бюджету, але дякуючи планомірній роботі, яку ми разом з депутатами вели протягом останніх років, нам вдалося встановити протипожежні сигналізації в більшості закладів освіти, за рахунок поточних видатків виконати інші вимоги до безпеки. В наступному році більше уваги приділятимемо закладам охорони здоров’я та інтернатним соціальним закладам. Не очікуючи на виділення коштів, пропоную силами нашого обласного закладу – обласної аварійно-рятувальної служби та власними силами закладів почати виконувати приписи, де не потрібні серйозні підготовчі роботи», – зазначив на нараді голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

За результатами наради він надав доручення проаналізувати проблемні питання з протипожежної безпеки, які є у закладів, скласти приблизний графік виконання робіт, які не потребують окремого фінансування, а можуть бути виконані за рахунок поточних видатків. Також він доручив надати пропозиції по фінансуванню за рахунок коштів обласного бюджету заходів з протипожежної безпеки на розгляд депутатських комісій.

Окремо це питання було винесено на розгляд постійної комісії з питань комунальної власності.

Комісія підтримала рекомендацію щодо зобов’язання керівників закладів, установ, що є об’єктами спільної власності громад області, протягом І кварталу 2020 року усунути недоліки по приписах, що не є капітальним видатками (обробка дерев’яних поверхонь, придбання та заправка вогнегасників, демонтаж пожежонебезпечного оздоблювання, блискавкозахист та інші…). Також комісія підтримала необхідність передбачення у проєкті обласного бюджету на 2020 рік коштів на протипожежні заходи.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: