Херсон °C

Подіям під Каховським райвідділом поліції дана правова оцінка

Новости » Общество
0

Подіям під Каховським райвідділом поліції дана правова оцінкаКаховські поліцейські завели кримінальну справу на осіб, які 4 січня 2020 року приймали активну участь у "групових порушеннях громадського порядку".

4 січня 2020 року близько 15.00 години за адресою: Херсонська область м. Каховка, вул. Мелітопольська 153 , невстановлені особи організували та активно приймали участь у групових діях, спрямованих на грубе порушення громадського порядку та суттєвого порушення роботи Каховського ВП ГУ НП в Херсонській області. Відомості про вказану подію, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020230190000024 від 04 січня 2020 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 КК України, розпочато досудове розслідування. Для встановлення причетних осіб, які приймали активну участь у групових порушеннях громадського порядку, принесли до Каховського ВП такі предмети як: ємкості із «бріліантом зеленим (зеленка)», ємкості з йодом, упаковки з курячими яйцями, піротехнічні засоби ( петарди, феєрверки), автомобільні покришки та легкозаймисті рідини та каміння, які були використанні для порушення роботи Каховського ВП, а також встановлення місць придбання знарядь вчинення злочинних дій, у слідчого виникла необхідність у вилученні відеозаписів з камер спостереження ряду установ. У зв`язку з цим слідчий звернувся до суду з клопотанням про вилучення, але йому було відмовлено та роз`яснено, що клопотання повинно відповідати вимогам ст. 160 КПК України та містити зокрема інформацію щодо неможливості іншими способами довести обставини, які передбачають довести за допомогою цих речей, і, крім того, не зазначено про вжиття заходів щодо отримання відеозаписів з камер спостереження, які перебувають у володінні Каховського ВП ГУНП в Херсонській області, будівельно-господарського магазину «33м.кв.» ( ТОВ « НОВИЙ СТИЛЬ Декора») та ТОВ «АТБ-Маркет» у добровільному порядку.

Згідно інсайдерської інформації отриманої від джерел СБУ, до організації масових заворушень (не потрібно плутати з мирними акціями протесту) причетні особи, які не є жителями м. Каховка, раніше брали участь в організації масових заворушень в різних регіонах України, в тому числі в Києві, Врадіївці та ін., дії яких коригуються певною політичною силою, яка виступає опозицією до діючої влади. Відповідно до ч. 1 ст. 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

За інформацією із соціальних мереж та офіційною інформацією

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: