Херсон °C

Зачитування ухвали суду щодо арешту колишнього старшого інспектора з контролю за оборотом зброї Каховського відділу поліції

Новости » Общество
0

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області відправив на два місяці під нічний домашній арешт колишнього старшого інспектора з контролю за оборотом зброї Каховського відділу поліції Олександра Портного, якого підозрюють в спробі приховати особливо тяжкий злочин – вбивство в новорічну ніч 26-річного Володимира Чебукіна.

Екс-поліцейському інкримінують частину 1 статті 396 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до трьох років.

Згідно з рішенням суду від 20 січня Портной буде перебувати вдома з восьмої вечора до сьомої ранку. Причетність до вбивства поліцейського розслідує територіальне управління ДБР, яке знаходиться в Мелітополі. Сторона звинувачення клопотала про обрання Портному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Адвокат Портного Артем Бібік повідомив, що сторона захисту не подаватиме апеляцію на рішення суду.

"Людину звільнили з органів внутрішніх справ, він проживає разом з дружиною і маленькою дитиною, дружина перебуває в декреті і цілодобовий домашній арешт відразу присуджує людей до голодної смерті – хто буде працювати? Тим більше, він зараз шукає роботу", – пояснив свою позицію адвокат Бібік.

Захисник Портного також уточнив, що поліцейського ще не допитували у справі в якості підозрюваного.

"Він не бачив самого злочину. Він вибіг і побачив, коли вже все сталося. Самого нанесення тілесних ушкоджень Чебукіну він не бачив", – уточнив Бібік.

"Ми не заперечуємо, що ми чіпали цей пістолет", – додав він.

Адвокат також вважає, що підозру його підзахисному винесли через суспільний резонанс. На розслідуванні причетності поліцейського до вбивства наполягали родичі Чебукіна. Після загибелі чоловіка в Каховці почалися акції протесту. 4 і 5 січня мітингувальники палили шини, закидали відділення поліції димовими шашками і перекривали дорогу, вимагаючи неупередженого розслідування.

Бібік також вважає, що кваліфікацію підозри його підзахисному можуть ще змінити, тому що не доведено, що Юрій Кашник, основний підозрюваний, зробив саме замах вбивство, і що це не була необхідна самооборона. Відомо, що Портной святкував новий рік в компанії Кашника і його дружини.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: