Херсон °C

Слідче управління обласної поліції встановлює законність продажу майнового комплексу в Херсоні

Новости » Общество
0

До херсонської поліції звернулося керівництво одного з приватних підприємств. Його власники повідомили, що під час продажу майна "Херсонський завод карданних валів", якому заявники позичали гроші,була штучно занижена оціночна вартість, в результаті чого уплощ, що продавалися, майже за безцінь з’явився новий власник. За даним фактом слідчим управлінням було відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.365-2 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги». Проводяться необхідні слідчі дії.

Початкова вартість цілісного майнового комплексу, що належав ПрАТ "Херсонський завод карданних валів" та був виставлений на продаж у зв’язку з банкрутством підприємства, становила майже 614,5 мільйонів гривень. Але восени 2019 року це майно було куплене одним із херсонських товариств з обмеженою відповідальністю всього за 11,8 мільйона гривень.

Як розповів заступник начальник слідчого управління обласного главку поліції Віктор Баранецький, за даним фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею 365-2 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги». В рамках досудового розслідування перед Міністерством юстиції України було порушене питання щодо перевірки законності дій арбітражного керуючого, який керував проведенням аукціону, та їх відповідності до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Також за погодженням із процесуальним керівником з обласної прокуратури слідчими було підготовлено та направлено до Херсонського міського суду клопотання про накладення арешту на цей цілісний майновий комплекс та корпоративні права нового власника. Однак суд відмовився підтримати клопотання та ухвалити таке рішення.

Досудове розслідування продовжується. Проводяться усі необхідні слідчі дії, направлені на перевірку законності дій арбітражного керуючого та торгівельної організації під час проведення торгів щодо реалізації майна боржника. Санкція за вказане кримінальне правопорушення передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: