Херсон °C

Колектив Центру профілактики та боротьби зі СНІДом заявляють, що влада їх залишить без роботи

Новости » Общество
0

До ГО «Єдиний Щит» надійшло колективне звернення від працівників комунального некомерційного підприємства «Херсонський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Херсонської обласної ради. Підставою для звернення стало рішення Херсонської обласної ради від 20 грудня 2019 року щодо реорганізації закладу шляхом приєднання до Херсонської обласної інфекційної лікарні.

Зазначене рішення прийнято з грубим порушенням прав пацієнтів на вільний вибір лікаря та місця диспансерного нагляду, ХОР не враховано специфіку хворих на СНІД та смертельну небезпеку контактування пацієнтів Центру СНІДу з пацієнтами інфекційної лікарні. Крім того, виникає питання: чому при прийнятті рішення про реорганізацію не реорганізацію не здійснювалося публічне обговорення, не залучалися громадські організації?

Навіть зустрітися з колективом та обговорити зміни майбутньої структури, подальшу діяльність – власник (Херсонська обласна рада) вважає непотрібним.

У зверненні також вказано, що реорганізації центру СНІДу призведе до втрати згуртованого високопрофесійного колективу, ключові фахівці, якого не включені до нового штатного розкладу правонаступника.

Громадська організація «Єдиний Щит» принципово реагує на проблеми, які стосуються здоров’я громадян Херсонщини та працівників медичної сфери, тому головою ГО Літвіним Валерієм Валерійовичем прийнято рішення про юридичний супровід даної справи, залучення громадськості та захист прав та інтересів як колективу Центру, так і пацієнтів.

Наразі, захист прав працівників та пацієнтів центру СНІДу є предметом судового розгляду, інформація про який буде обов’язково висвітлюватись нашої організацією у ЗМІ.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: