Херсон °C

Квартальні Корабельного району ігнорують порушників закону

Новости » Общество
0

Голова правіління АТ "Херсонгаз” А.Г.Зангієв звертається до голови Корабельної райради Н.Є Чорненької з вимогою виконувати свої функції, згідно законодавства:

ЗВЕРНЕННЯ

Голові Корабельної районної
у місті Херсоні ради
Чорненькій Н.Є.

Шановна Наталіє Євгеніївно!

Щоденно під час виконання своїх службових обов'язків працівники АТ "Херсонгаз” виконують роботи з припинення газопостачання споживачам, які вчиняють порушення у системі газових мереж (крадіжку газу) шляхом побудови та врізки несанкціонованого газопроводу, самовільного відновлення газопостачання, самовільного підключення до газової системи тощо, або в зв'язку з аварійними випадками, які потребують швидкого реагування. Під час виявлення та в процесі усунення порушення складаються відповідні документи з метою фіксації порушення.
Згідно з п.п. 1,2 гл. 5 розд. ХІ Кодексу ГРМ у разі виявлення у споживача порушень, визначених у главі 2 цього розділу, зокрема щодо наявності несанкціонованого газопроводу, на місці їх виявлення представником Оператора ГРМ складається акт про порушення. Акт про порушення після пред’явлення представником Оператора ГРМ службового посвідчення складається в присутності споживача/несанкціонованого споживача та/або незаінтересованої особи (представника власника/користувача, на території чи об’єкті якого сталося порушення, або органу місцевого самоврядування) за умови посвідчення його особи та засвідчується їх особистими підписами.
Відповідно до п. 4 гл. 5 розд. ХІ Кодексу ГРМ у разі відмови споживача (несанкціонованого споживача) від підписання акта про порушення він вважається дійсним, якщо його підписали: представник Оператора ГРМ та одна незаінтересована особа (представника власника/користувача, на території чи об’єкті якого сталося порушення, або органу місцевого самоврядування) за умови посвідчення цієї особи.
Відповідно до ст. 14 Закону України "Про органи самоорганізації населення” сільські, селищні, міські, районні в місті (у разі їх створення) ради можуть дозволяти за ініціативою жителів створювати будинкові, вуличні, квартальні та інші органи самоорганізації населення і наділяти їх частиною власної компетенції, фінансів, майна.
Тобто, засвідчити факт наявності порушення, відмову від підпису споживача та, в цілому, наявність складеного акта про порушення може орган місцевого самоврядування, зокрема представник органа самоорганізації населення — голова ОСББ або квартальний.
З початку року працівники АТ "Херсонгаз” неодноразово стикалися із ситуацією, коли представники органів самоорганізації населення, посилаючись на своє керівництво в органах місцевого самоврядування, відмовлялися від засвідчення факту наявності порушення, або самоусувалися від участі в ситуації, яка склалася.
Так, 23.01.2020 голова одного з ОСББ та її заступники категорично відмовилися бути присутніми за адресою: м. Херсон, де встановлено факт аварійної ситуації — зрив пломби та заповітрювання газової системи, а 10.02.2020 голова квартального комітету відмовилася від підпису акта про порушення та акта припинення/обмеження газопостачання за адресою: м. Херсон, де, в присутності поліції, встановлено факт незаконного відбору газу із загального газопроводу (крадіжка газу).
АТ "Херсонгаз” відверто занепокоєне відносинами між товариством та представниками органів самоорганізації населення, які відмовляються бути присутніми при виявленні порушення та/або виконувати свої обов'язки щодо засвідчення будь-яких фактів, особливо при відключенні порушників від систем газопостачання.
На сьогодні система газопроводів побудована таким чином, що не завжди є можливість локально відключити порушника, з огляду на що можуть постраждати сумлінні споживачі природного газу.
Самоусунення представників органів самоорганізації населення тільки загострює ситуацію, а в деяких випадках — сприяє порушнику у подальшому вчиненні крадіжки природного газу, тим самим покладаючи оплату за весь обсяг незаконно спожитого газу на сумлінних споживачів.
З метою попередження систематичності подібних випадків та з огляду на вищезазначене пропонуємо організувати спільну зустріч представників АТ "Херсонгаз”, зацікавлених структурних підрозділів Корабельної районної у місті Херсоні ради із головами ОСББ та квартальних комітетів району за Вашою особистою участю у зручний для Вас час.

З повагою

Голова правіління А.Г.Зангієв

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: