Херсон °C

Депутат повідомляє про вбивство оленів на території Нацпарку

Общество, Криминал
0

Як повідомлялося раніше, наприкінці січня рибалкам вдалося спостерігати рідкісну картину: з боку Горностаївського району на протилежний бік водосховища переплив табун з дев’яти благородних оленів – рідкісних у дикій природі України. Згодом з’ясувалось, що вони втекли з приватного господарства «Тайван», розташованого на межі Каховського та Горностаївського районів. З дороги його територія обгороджена сітками, але з боку балок рукотворного моря такі загородження встановлювати не можна. Тож копитні скористалися нагодою – перепливли водосховище і почали освоювати нові території.

 

Згодом деяких оленів бачили поблизу Бургунки та Зміївки. В господарстві «Тайван» очікували, що рогаті «мандрівники» могли б згодом повернутися додому, адже ніякого полювання на його території зараз не ведеться, а копитні можуть почуватися там у повній безпеці.

Але,для кількох рогатих «мандрівників»їх втеча мала трагічний фінал. Як розповів власник приватного вольєрно-мисливського господарства «Тайван», депутат Херсонської облради Сергій Дроздік, їх розстріляли в Бериславському районі.

– Величних тварин по-звірячому розстріляли. Хто? Питання риторичне. Але питання, як це могло статись на території національного природного парку «Кам’янська Січ», відкрите. Таке, на жаль, відбувається, коли людська жадібність переступає через всі норми моралі і співчуття, а держава не здатна запобігти і покарати за браконьєрство навіть на підконтрольній їй території, – повідомив він.


Олег БАТУРІН

Джерело:Новий день

Фото Facebook/Сергій Дроздік

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: